Tussen ster en corona. Jan Tournier van Cuchara**: “Mijn dochtertje heeft er toch een mooi jaar van gemaakt”

Als sterrenchef Jan Tournier (39) van ‘Cuchara’ terugblikt op 2020, zal dat altijd met gemengde gevoelens zijn. Vloekend op de eerste lockdown, omdat hij zijn kersverse tweede Michelinster niet langer kon verzilveren. En vertederend terugkijkend op de tweede, want net dan kwam dochtertje Léo in zijn leven: “Heel wat collega’s noemen me een gelukzak omdat ik de eerste levensmaanden van mijn dochtertje van zo dichtbij mag meemaken. En ze hebben gelijk.”

 1. Geen afkoelingsweek in lager onderwijs, leerlingen krijgen wel vaste plaatsen: “Virologen bevestigen dat dit de juiste aanpak is”
  243

  Geen afkoelings­week in lager onderwijs, leerlingen krijgen wel vaste plaatsen: “Virologen bevestigen dat dit de juiste aanpak is”

  Er komt geen afkoelingsweek in het basisonderwijs in de week voor de krokusvakantie. Dat is beslist op onderwijsoverleg tussen Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA), de vakbonden en de virologen. De extra maatregelen die vorige week werden ingevoerd, blijven behouden. Leerlingen in het lager onderwijs krijgen ook vaste plaatsen in de klas en in de refter.
 1. Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten
  Play

  Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten

 2. Truck vol karaokemateriaal rijdt te snel en mist dan bocht
  Play

  Truck vol karaokema­te­ri­aal rijdt te snel en mist dan bocht