BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Turtelboom vraagt enkel liberale burgemeesters om hulp in gevangenisdossier

Minister van Justitie Annemie Turtelboom heeft een tachtigtal burgemeesters gepolst naar mogelijke locaties voor een nieuwe gevangenis. Opvallend: enkel burgervaders van haar eigen partij Open Vld kregen de mail waarin de minister de voordelen voor hun gemeente onderstreept. Burgemeesters met een andere politieke kleur kregen de mail niet, schrijven de Coreliokranten.

 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. "Aantal niet-Belgen in gevangenis verviervoudigd"

  "Aantal niet-Bel­gen in gevangenis verviervou­digd"

  Het aantal niet-Belgen die hun straf uitzitten in Belgische gevangenissen is in de periode 1980-2010 verviervoudigd van 1.212 tot 4.494. De stijging van het aantal gedetineerde Belgen bleef beperkt tot 35 procent (van 4.459 tot 5.999). Het aandeel vreemdelingen blijft sinds 1995 stabiel net boven de 40 procent schommelen. Dat blijkt uit een studie door Steven De Ridder en Kristel Beyens (VUB) waarvan de resultaten te lezen staan in Panopticon.