Mathias De Clercq, hier op de Gentse gemeenteraad met Filip Watteeuw.
Volledig scherm
Mathias De Clercq, hier op de Gentse gemeenteraad met Filip Watteeuw. © Simon Mouton Photo News

Turbulente nacht doet Gentse onderhandelingen niet op de klippen lopen

In Gent lopen de onderhandelingen voor een nieuwe coalitie niet op de klippen nadat de formateursnota van Groen-kopman Filip Watteeuw naar de pers is gelekt. Die nota bevat twee scenario's, waarbij de ene keer Open Vld-lijsttrekker Mathias De Clercq burgemeester wordt en de andere keer Groen-kopman Filip Watteeuw. Maar nog voor de onderhandelingen goed waren opgestart, lekte een van de gesprekspartners informatie over de verdeling van de posten. De belangrijkste kopstukken zijn 'not amused' maar van een vertrouwensbreuk is geen sprake.

8 reacties

 • Tibor Moczó

  3 jaar geleden
  Nieuwe verkiezngen in Gent, zou de beste oplossing zijn. Maar daar zijn ze het meest bang van. Ze weten waarom...
 • Luc Van Bogaert

  3 jaar geleden
  Wat komt die CD&V hier eigenlijk nog bij doen ? Totaal overbodig voor een coalitie te vormen en deze partij was voor de verkiezingen helemaal niet gelieerd aan de OVLD.
 • Vera Bres

  3 jaar geleden
  Maar het gaat toch altijd over de postjes en de centen daaraan verbonden ,niet wat de kiezer wil ...dat telt niet mee
 • Patrick De pauw

  3 jaar geleden
  het is duidelijk dat die Watteeuw burgemeester wil worden?hij draaid en keerd het zo danig dat die ander af zal haken?terug een klootburgemeester van Groen!!
 • Stefaan Manssens

  3 jaar geleden
  Het wordt meer en meer duidelijk dat het alleen maar draait om de burgemeestersjerp en de andere bijhorende postjes. De politiek maakt een lelijke beurt en de burger komt op de allerlaatste plaats.