Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © Shutterstock

Tuinfeest deze zomer kan enkel met professionele catering: wat zijn de regels? Wanneer gelden ze? En waarom?

Een communiefeest met zelfgebakken lam in eigen tuin? Een lijvige verjaardagsbarbecue met vrienden en kennissen rond het zwembad? Een tuinfeest met pakweg 35 aanwezigen is ook deze zomer niet toegelaten, tenzij u daarvoor een professionele cateraar inhuurt. De beslissing van het Overlegcomité die nog in definitieve regels moet worden gegoten, roept meteen heel wat vragen op. Hierbij wat we nu al weten.

215 reacties

 • Argus Vercauteren

  4 weken geleden
  N-VA hoopt dat er geld in het laatje komt. Grote festivals zoals Pukkelpop, waar men volgens organisator Chokri mag knuffelen zijn toegelaten enkel en alleen om de staatskas te spijzen. Men versnelt de vaccinatiecampagne om het toerisme op gang te brengen. Zelfs het ondoeltreffende vaccin AstraZenica (Zuid-Afrikaanse variant) wordt ingeschakeld, terwijl het in andere landen niet meer gebruikt wordt. Huisartsen zullen N-VA ook "dankbaar" zijn voor het extra werk (coronatests zomervakantie).
 • Geert Peeters

  4 weken geleden
  Eerst horen we keer op keer dat ze rekenen op de verantwoordelijkszin van de burgers, en nu de regels versoepeld worden vinden ze ons niet verantwoordelijk genoeg om ons verantwoordelijk te gedragen. Het moet geld opbrengen he (en veel belasting erop uiteraard), die economie moet draaien.
 • MARCEL VAN DEN EYNDE

  4 weken geleden
  ik dacht het niet...ik doe nog altijd wat ik wil in mijn tuin, en met wie ik wil...tenzij dat de overheid de traiteur betaald?
 • Marita Boogaerts

  4 weken geleden
  Typisch voor nva politici. Leven in hun ivoren toren en die denken dat iedereen twintig bestuursmandaten heeft in intercommunales. Hoe ver kan je van het echte leven staan ?
 • Frank Waeghe

  4 weken geleden
  Toch eigenlijk wel straf hoe men voor handhaving telkens weer anderen met het probleem gaat opzadelen. Handhaving van maatregelen ligt in handen van de politie en niemand anders. Dat zou de politiek toch al wel mogen weten. Van de horeca moet men geen handhaving verwachten, evenmin als van de winkelier en hetzelfde is van toepassing op de cateraar die bij iemand thuiskomt.