Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP

Tuincentra willen mogelijkheid om te openen tijdens coronacrisis: “Discriminatie”

De Belgische Tuincentra Vereniging (BTV), die een driehonderdtal tuin- en plantencentra vertegenwoordigt, wil dat de overheid de sluitingsplicht in de sector zo snel mogelijk herbekijkt. De organisatie klaagt ook aan dat winkels die (dieren)voeding verkopen, wel nog bloemen en planten mogen verkopen, en spreekt van "discriminatie".

122 reacties

 • Jennifer Timo De Smedt-Allegaert

  9 maanden geleden
  Denken aan het personeel! Kwekers zeggen zelf dat de bloemen in het buitenland aangekocht worden! Niks kan op tegen de veiligheid = Doe het bij lokale kwekers, zij brengen dit aan huis, veiliger kan het niet zijn!!
 • jozee segers

  10 maanden geleden
  Overal verkopen ze nu plantjes en zakken zand, zelfs Delhaize doet mee.Ik vind dit niet kunnen, doe de tuinentra terug open !!!!
 • Marie Vandam

  10 maanden geleden
  Ik heb zaden besteld in november wat ik altijd doe mensen moeten is leren van hun voorzorgen te nemen ! Heb plantjes met hopen!
 • Marc Winkeler

  10 maanden geleden
  Als ze thuisleveren is er helemaal geen probleem
 • Christine Laevers

  10 maanden geleden
  Tuincentra moeten NU open! De mensen moeten plantgoed en zaden kunnen kopen voor de tuinen. Ik voorzie haperingen in de voedseldistributie en dan volgt het geweld. Het is nu tijd voor de aardappelen, de erwten en de ajuinen. Zelfs hier op het Franse platteland raken we niet aan plantaardappelen. We zijn aan het ruilen. Denk er aan dat elk land zijn voedsel zelf zal willen houden en verwerken.
 1. Bij welke winkels kan je nog terecht? Hier koop je Belgisch (zonder uit je kot te komen)
  PREMIUM

  Bij welke winkels kan je nog terecht? Hier koop je Belgisch (zonder uit je kot te komen)

  Even naar de winkel gaan, kunnen we door de coronamaatregelen helaas een tijdje niet meer doen. Alle winkels zijn gesloten. Wie zijn tuin onder handen wil nemen, een nieuw boek wil lezen of speelgoed voor de kinderen wil kopen kan gelukkig nog online terecht om te shoppen. Veel grote en minder grote Belgische shops halen het onderste uit de kan om klanten alsnog op een veilige manier te bedienen, bijvoorbeeld via thuislevering. Onder de hashtag #kooplokaal geven we jullie een overzicht van waar je vandaag nog steeds terecht kan om al je aankopen te doen én onze economie te steunen.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo