AFP
Volledig scherm
© AFP

TUI moet 54 passagiers in totaal 32.000 euro betalen voor 4 uur vertraging

ReizenTouroperator TUI moet van de Brusselse rechtbank van eerste aanleg veroordeeld 54 passagiers vergoeden omdat die een vertraging van 4 uur opliepen op een vlucht vanuit de Dominicaanse Republiek. Elke passagier krijgt een schadevergoeding van 600 euro, goed voor een totaal bedrag van ongeveer 32.000 euro. TUI moet ook opdraaien voor de proceskosten, die ongeveer 8.000 euro bedragen.

4 reacties

  • Lodewijk Placklé

    5 jaar geleden
    betaal 60 euro voor een vlucht en krijg een veelvoud hier van terug. De omgekeerd wereld. Vertragingen zijn er altijd . De meeste door passagiers veroorzaakt
  • censor

    5 jaar geleden
    Ik vraag me af hoeveel ze aan die passagiers verdienen....dat kan toch geen winst maken...vlieger, loonkost, fuel, taksen, leasing vlieger...
  • Gert De Vries

    5 jaar geleden
    't Zal TUI (hopelijk) leren
  • moons fons

    5 jaar geleden
    TUI zijn inderdaad echte bandieten ! Je wil niet weten wat ik heb meegemaakt met mijn boeking naar BULGARIJE !
  1. KIJK. Inhaalverbod voor vrachtwagens in de regen wordt massaal genegeerd: “Goh, in België is er zoveel verboden”

    KIJK. Inhaalver­bod voor vrachtwa­gens in de regen wordt massaal genegeerd: “Goh, in België is er zoveel verboden”

    Tot 30 procent van de vrachtwagenchauffeurs negeert het inhaalverbod dat in België geldt bij regenweer. Normaal mogen vrachtwagens niet meer voorbijsteken als het regent, maar vooral buitenlandse truckers doen dat volgens een onderzoek van Touring toch. VTM NIEUWS ging de baan op en vroeg de chauffeurs zelf waarom ze zo hardleers zijn. “Liever een boete dan dat ik op een auto voor mij zou rijden”, klinkt het.
  2. Waarom vapen steeds meer jongeren? “Mij maak je niet wijs dat al die kleurtjes en smaken er zijn om verstokte rokers te helpen met stoppen”
    PREMIUM

    Waarom vapen steeds meer jongeren? “Mij maak je niet wijs dat al die kleurtjes en smaken er zijn om verstokte rokers te helpen met stoppen”

    Het aantal jongeren die regelmatig vapen, is verdubbeld sinds 2019. Wegwerpvapes in flashy kleurtjes en exotische smaken zijn razend populair bij tieners, maar hoe kan dat, aangezien de verkoop ervan verboden is onder de 18 jaar? “De tabakslobby is erin geslaagd het muffe imago van sigaretten in een jong en fruitig jasje te steken”, zegt Suzanne Gabriëls van Stichting tegen Kanker.