BELGA
Volledig scherm
© BELGA

TUI fly neemt twee Boeings 737 MAX opnieuw in gebruik: “Vluchten vlekkeloos verlopen”

De eerste Europese passagiersvluchten in bijna twee jaar met de Boeing 737 MAX zijn "vlekkeloos" verlopen. "Wij hebben alle vertrouwen in het toestel, dat de voorbije twee jaar binnenstebuiten werd gekeerd", zo zei Gunther Hofman, de directeur van TUI fly Belgium, vanavond. Hij verwacht ook weinig problemen bij de reizigers.

9 reacties

 • Michael GOORMACHTIGH

  1 jaar geleden
  De 737 is een opgelapte oldtimer. Voor Airbus met de 320 kwam was de 737 een uitstekend toestel dat weliswaar in 1967 voor het eerst de lucht inging. Ondertussen is het concept totaal verouderd. De nieuwe, grotere en zwaardere motoren brengen het toestel uit balans. Software moet dat verhelpen. Boeing had het toestel al 20 jaar geleden moeten vervangen door een nieuw concept. Maar ja, dat kost geld. Dus werd de oude cashcow met truken van de foor opgelapt. Boeing verloor tot nu 32 miljard.
 • Marc Van Loo

  2 jaar geleden
  karel van zand, voor je iets zegt weet dan waarover je praat. Of denk je misschien dat elk ander vliegtuig niet constant bijgestuurd wordt tijdens de vlucht? Dat noemt men autotrim. Volkomen normaal ze. Iedereen vergeet blijkbaar dat de max toestellen al een jaar probleemloos rondgevlogen hebben voor die twee crashes. Vliegen brengt een zeker risico met zich mee, dat is zo van het kleinste tot het grootste toestel wat er bestaat, eender van welke fabrikant.
 • André Gijbels

  2 jaar geleden
  De 737 MAX , moest allang op de schroophoop moeten liggen, geld primeert boven veiligheid,
 • patrick joris

  2 jaar geleden
  ik dacht dat niet essentieele reizen verboden waren
 • John Boesmans

  2 jaar geleden
  Dacht dat niet essentiële reizen verboden waren?