ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Trump kreeg het al, dit najaar wellicht ook voor Belgische risicopatiënten: zo werkt behandeling met antistoffen tegen corona

Als alles meezit, zullen hoogrisicopatiënten die de eerste symptomen van corona vertonen, vanaf dit najaar behandeld kunnen worden met medicijnen. Zo zal de kans dat ze in het ziekenhuis belanden, spectaculair dalen. “Het gaat om een infuus met antilichamen dat in het hospitaal toegediend moet worden”, zegt viroloog Johan Neyts van het Rega Instituut (KU Leuven). “Maar wij en anderen werken ook aan een pil die deze besmette mensen gewoon zullen kunnen afhalen bij de apotheker.”

44 reacties

 • Bart Maris

  2 maanden geleden
  Als men toch met vaccinatiepaspoort wenst te werken : hou dan de gevaccineerden uit het openbare leven. Dat is nu net de trigger tot snelle mutaties! Voor de rest : de cijfers liggen reeds sinds het begin van dit jaar lager dan bij een gemiddeld griepseizoen. Akkoord, die berg vaccins ligt er nu en een nog grotere berg is nog besteld : maar men kan er ook anderen blij mee maken. Met antibiotica moeten we trouwens zuinig zijn, aub niet alles aan het grote geld overlaten.
 • Gaston Foubert

  2 maanden geleden
  Als buffels één leeuw zien gaan ze op de vlucht terwijl ze met gemak de leeuw de baas kunnen. Zo gaat het ook met de panikeurs die absoluut een vaccin willen terwijl hun afweersysteem het virus de baas kan.
 • Marie Christine Vanacker

  2 maanden geleden
  Binnenkort allemaal een pomp laten inplanteren. Nog meer kassa, kassa...
 • Eric Grosemans

  2 maanden geleden
  Voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Voorkomen doe je oa door je te laten vaccineren. En Marc Spandel, daar kiezen ze wel zelf voor.
 • Sabine Van de Kerkhove

  2 maanden geleden
  @henk hartog, zo is het, wie gezond is kan tegen een stootje, zei men vroeger.