ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Trump kreeg het al, dit najaar wellicht ook voor Belgische risicopatiënten: zo werkt behandeling met antistoffen tegen corona

Als alles meezit, zullen hoogrisicopatiënten die de eerste symptomen van corona vertonen, vanaf dit najaar behandeld kunnen worden met medicijnen. Zo zal de kans dat ze in het ziekenhuis belanden, spectaculair dalen. “Het gaat om een infuus met antilichamen dat in het hospitaal toegediend moet worden”, zegt viroloog Johan Neyts van het Rega Instituut (KU Leuven). “Maar wij en anderen werken ook aan een pil die deze besmette mensen gewoon zullen kunnen afhalen bij de apotheker.”

44 reacties

 • Bart Maris

  2 maanden geleden
  Als men toch met vaccinatiepaspoort wenst te werken : hou dan de gevaccineerden uit het openbare leven. Dat is nu net de trigger tot snelle mutaties! Voor de rest : de cijfers liggen reeds sinds het begin van dit jaar lager dan bij een gemiddeld griepseizoen. Akkoord, die berg vaccins ligt er nu en een nog grotere berg is nog besteld : maar men kan er ook anderen blij mee maken. Met antibiotica moeten we trouwens zuinig zijn, aub niet alles aan het grote geld overlaten.
 • Gaston Foubert

  2 maanden geleden
  Als buffels één leeuw zien gaan ze op de vlucht terwijl ze met gemak de leeuw de baas kunnen. Zo gaat het ook met de panikeurs die absoluut een vaccin willen terwijl hun afweersysteem het virus de baas kan.
 • Marie Christine Vanacker

  2 maanden geleden
  Binnenkort allemaal een pomp laten inplanteren. Nog meer kassa, kassa...
 • Eric Grosemans

  2 maanden geleden
  Voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Voorkomen doe je oa door je te laten vaccineren. En Marc Spandel, daar kiezen ze wel zelf voor.
 • Sabine Van de Kerkhove

  2 maanden geleden
  @henk hartog, zo is het, wie gezond is kan tegen een stootje, zei men vroeger.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Aantal coronabesmettingen verdubbeld op twee weken tijd: “Zonder vaccinatie was de situatie 10 keer erger”
  Play

  Aantal coronabe­smet­tin­gen verdubbeld op twee weken tijd: “Zonder vaccinatie was de situatie 10 keer erger”

  Het gemiddelde aantal besmettingen stijgt met 28 procent tot bijna 2.500 per dag. De afgelopen twee weken is het aantal coronabesmettingen zelfs verdubbeld. Maar in vergelijking met vorig jaar is de situatie wel minder zorgwekkend, vindt infectiologe Erika Vlieghe. “Vorig jaar zaten we op deze tijd al aan een dubbel aantal gevallen, zonder vaccinatie kon de situatie tien keer erger zijn.”