Wegrestaurant Truckstop aan de snelwegparking langs de E17 in Gentbrugge.
Volledig scherm
Wegrestaurant Truckstop aan de snelwegparking langs de E17 in Gentbrugge. © Jurgen Eeckhout

Truckchauffeurs afgetuigd door illegalen op parking langs E17: "Ze stampten zo hard dat hij niet meer op kon staan"

Drie truckers zijn maandagnacht door Afrikaanse illegalen in elkaar geslagen op de snelwegparking van Gentbrugge. Ook verschillende vrachtwagens deelden in de brokken toen de vluchtelingen niet in de vrachtruimtes geraakten. De illegalen konden uiteindelijk ontkomen. Gouverneur Briers roept dan ook op om de snelwegparkings in Oost-Vlaanderen permanent te bewaken. "Desnoods door het leger", reageert hij.

 1. Ruiterswereld in rouw na dodelijk ongeval E17 Lokeren
  Update

  Ruiterswe­reld in rouw na dodelijk ongeval E17 Lokeren

  Bij een zwaar verkeersongeval zijn afgelopen nacht rond 1 uur een dode en een zwaargewonde gevallen. Een vrachtwagen was tegen hoge snelheid ingereden op een jeep met een paardentrailer die de staart vormde van een korte file ter hoogte van de nachtelijke wegenwerken op de E17 in Lokeren in de rijrichting van Gent. Het dodelijke slachtoffer is Björn Van Bunder (32), een bekend gezicht in Vlaamse ruiterswereld. Zijn vrouw Joline vecht nog voor haar leven.
 2. INTERVIEW. Vicepremier Petra De Sutter: "De tijd van de geitenwollensokken is al lang voorbij"
  PREMIUM

  INTERVIEW. Vicepre­mier Petra De Sutter: "De tijd van de geitenwol­len­sok­ken is al lang voorbij"

  Petra De Sutter (57) heeft nooit gehoopt minister te worden, laat staan vicepremier, maar ze is het wel. Terwijl buitenlandse media boven dat nieuws de kop 'Eerste transgender-minister in Europa' zetten, boog België zich vooral over de tranen van Kristof Calvo. Die tranen deden ook haar pijn, zegt ze, maar dat ons land van haar verleden geen issue meer maakte, voelde als een overwinning aan.