Illustratiefoto, geen van de afgebeelde firma's is bij deze zaak betrokken.
Volledig scherm
Illustratiefoto, geen van de afgebeelde firma's is bij deze zaak betrokken. © Wannes Nimmegeers

Truckchauffeur wil vluchtelinge mee naar Engeland smokkelen: "Ze was echt bloedmooi"

Een Litouwse truckchauffeur (49) riskeert drie jaar cel omdat hij eerder dit jaar een vluchtelinge over de grens met Engeland probeerde te smokkelen. “Ze was echt bloedmooi. Vrouwen zijn niet goed voor mij”, vertelde hij deze ochtend in de Gentse rechtbank.

12 reacties

 • paul van gele

  4 jaar geleden
  de ene mag het doen de andere niet onze marine gaat ze wel zelf halen met honderden ter gelijk en hij hielp haar alleen het land uit je kan het ook zo zien belgie is te rot voor haar
 • Geert Matthys

  4 jaar geleden
  Straffen veel te laag, er moet 0 bij die 3000
 • vera doublet

  4 jaar geleden
  Die zijn vrouw zal wel weten waar hij mee bezig is
 • DIRK VANGOSSUM

  4 jaar geleden
  Dikke pech, hij smokkelde mensen... om welke reden ook.
 • Vercruyssen Willy

  4 jaar geleden
  Grenswacht in die landen stelt niets voor als ze geld zien dien ze alles voor u
 1. Van René (72) tot Danaë (22): drie generaties leerkrachten over de staat van ons onderwijs. “Ik kan zò terug lesgeven, op mijn leeftijd. Dat is toch niet normaal?”
  PREMIUM

  Van René (72) tot Danaë (22): drie generaties leerkrach­ten over de staat van ons onderwijs. “Ik kan zò terug lesgeven, op mijn leeftijd. Dat is toch niet normaal?”

  “Weet je wat je niet mag zijn in het onderwijs? Een perfectionist. Wie dat wel is, valt uit.” Aan het woord: Peter De Cuyper (47), meester van het vijfde leerjaar in Basisschool Ursulinen in Mechelen. Zijn vader René (72), zus Tania (50) en dochter Danaë (22) - ook allemaal leerkrachten - knikken begripvol. Zij ondervinden elke dag wat de pijnpunten van het onderwijs zijn - de ontplofte papierwinkel, de extreme differentiatie, de opleiding die tekort schiet, het groeiende lerarentekort. Een gesprek met een onderwijsgezin, waar het vuur ondanks alles nog altijd brandt. “Leraar zijn, blijft de schoonste job ter wereld.”
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Ludwig (58) wekt al vier jaar eigen stroom op: “Stijgende energieprijzen? Die voel ik nooit meer”
  PREMIUM

  Ludwig (58) wekt al vier jaar eigen stroom op: “Stijgende energie­prij­zen? Die voel ik nooit meer”

  Voor veel Vlamingen zijn de stijgende energieprijzen een regelrechte nachtmerrie, maar Ludwig Van Wonterghem (58) laat er zijn slaap niet voor. In 2017 liet hij zich van het elektriciteitsnet afkoppelen en sindsdien produceert hij zijn eigen energie. Hij is helemaal ‘off grid’, zoals dat heet. Dat lukt niet met alleen maar zonnepanelen, een zonneboiler en thuisbatterijen. Hoe hij dat dan wel voor mekaar heeft gekregen en welke investeringen daarvoor nodig waren, gingen we bij hem thuis van dichtbij bekijken. “Kopje koffie? Geen probleem!”