Volledig scherm
PREMIUM
© RV

Triageposten en labo’s zitten tegen hun limieten aan: “Deze tsunami hadden we nú nog niet verwacht”

Lange rijen in de triageposten, overvolle wachtzalen bij de huisarts en nachtwerk in de testlabo’s: ons land loopt tegen z'n testlimieten aan. “We testen momenteel dubbel zoveel als verwacht, deze tsunami hadden we nú nog niet verwacht.”

  1. OVERZICHT. Deze extra maatregelen heeft het Overlegcomité genomen en gaan vandaag al in

    OVERZICHT. Deze extra maatrege­len heeft het Overlegco­mité genomen en gaan vandaag al in

    Premier Alexander De Croo (Open Vld) en de regionale minister-presidenten hebben op een persconferentie extra maatregelen bekendgemaakt na het Overlegcomité van de federale regering en de deelstaatregeringen gisterenavond. De maatregelen komen er omdat de coronacijfers blijven verslechteren. Alle maatregelen gaan vandaag in, gelden tot minstens 19 november en worden over twee weken geëvalueerd.
  2. Chris Janssens (Vlaams Belang): “Als vijf studenten die broodje eten boete krijgen, maar betogende Afrikanen in Brussel niet, waar is dan geloofwaardigheid?”

    Chris Janssens (Vlaams Belang): “Als vijf studenten die broodje eten boete krijgen, maar betogende Afrikanen in Brussel niet, waar is dan geloofwaar­dig­heid?”

    Vlaams Belang-fractieleider Chris Janssens pleit voor een strenge en “geloofwaardige” handhaving van de coronamaatregelen. “Als vijf studenten die een broodje eten beboet worden, maar groepen betogende Afrikanen in Brussel niet, waar is dan de geloofwaardigheid?”, vraagt Janssens zich af. “Dat meten met twee maten ondergraaft de bereidheid om de maatregelen na te leven.”