AARSCHOT-wagen gegrepen door goederentrein
Volledig scherm
AARSCHOT-wagen gegrepen door goederentrein © Bollen

Treinongeval in Aarschot: Brent (20) sterft door fout op blaadje papier

Een vergeten zinnetje op een blad papier: dat is de oorzaak van het dodelijke treinongeval in Aarschot. De machinist moest trager rijden aan de overweg omdat de slagbomen openstonden, maar die info ontbrak op zijn instructieblad. Met 80 km/u ramde hij de auto van de 20-jarige Brent en zijn vrienden.

83 reacties

 • Dimi De beuckeleer

  2 jaar geleden
  Voor alle reacties van mense hier moet dat op een papier staan?ja voor de 1/60 vlamingen dat autistisch zijn moet dat inderdaad, autiste geen empathie?jullie kunnen nog iets leren van ons op vlak van begrip hebben voor anderen!!!
 • Geert Limme

  2 jaar geleden
  Veel commentaren van mensen die van toeten nog blazen weten. Het is en blijft een treurige gebeurtenis, dit zowel voor de familie als voor de mensen die door het uitvoeren van hun taak mogelijks een fout hebben gemaakt. Wie hier en nu kan zeggen nooit een fout te hebben gemaakt, mag van mij onmiddellijk aan de slag bij de NMBS, Infrabel of de privé operatoren. Veel sterkte aan de personen die dit drama moeten verwerken.
 • Prisoner 24601

  2 jaar geleden
  Wat me nog het meest stoort: op de radio vertelde een verantwoordelijke "dat deze situatie zo uitzonderlijk was, dat het nooit meer zou voorkomen en bijgevolg de procedure niet aangepast moest worden." Die zou van mij direct zijn C4 gekregen hebben.
 • Johan Degroote

  2 jaar geleden
  Is dit nu zoo moeilijk , een rood licht voor de treinbestuurder als een slagboom openstaat ! Ongeacht welke richting de trein rijd !
 • Rozemieke Fritz

  2 jaar geleden
  Moet dat op papier staan. Is dat niet de algemene regel die iedere bestuurder die een defecte trein moet weghalen, MOET kennen en weten, zonder dat het op papier staat.
 1. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis

 2. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees