rv
Volledig scherm
© rv

Trein ontspoort in Henegouwen, treinverkeer onderbroken tussen Zinnik en Jurbeke

Ter hoogte van het station van Neufvilles bij Zinnik is rond 10.35 uur een trein ontspoord. In de trein bevond zich enkel de bestuurder. Het treinverkeer is onderbroken tussen Zinnik en Jurbeke. De materiële schade is groot. Er zijn pendelbussen ingelegd tussen de stations van Zinnik en Jurbeke, meldt de NMBS. Tussen Zinnik en 's-Gravenbrakel en tussen Jurbeke en Bergen worden vervangtreinen ingezet.

7 reacties

 • Mohamed Kabbal

  4 jaar geleden
  Zucht, België en het spoor is een haat-liefde relatie
 • bob jansens

  4 jaar geleden
  joepie weer een "misero" minder...
 • test test

  4 jaar geleden
  Lezen jullie het artikel eigenlijk voor jullie berichten plaatsen? De oorzaak is nog onbekend.
 • Geert Vanmol

  4 jaar geleden
  Wiel af ..... de kenners aan het woord ..... Een trein wiel word met een hele zware pers op de as geperst , aangezien het gat van het wiel 3 tiende kleiner is dan de as ..... afkomen is dus heel onwaarschijnlijk
 • censor

  4 jaar geleden
  weinig info...reed ie rap-traag, uit de bocht...wiel af ?
 1. ONZE OPINIE. Wie redt de middenklasse in dit land?
  96

  ONZE OPINIE. Wie redt de middenklas­se in dit land?

  Nu al moeten voedselbanken 's avonds openen, omdat er zoveel mensen aankloppen die overdag werken. Het is maar het topje van de ijsberg. Nog eens duizenden anderen kunnen de voedselbank enkel vermijden door hun spaarreserve letterlijk op te eten en op te stoken. Met twee miljoen is die lagere middenklasse in België. Ze zijn boos, bang en voelen zich in de steek gelaten. Makkelijke oplossingen zijn er niet, maar partijen die dit niet als hét belangrijkste thema op de agenda zetten, mogen zich bij de volgende verkiezingen aan een nooit geziene oplawaai verwachten.
 2. Zo zal het onweer vandaag over ons land trekken: code oranje in Luik en Luxemburg
  Play

  Zo zal het onweer vandaag over ons land trekken: code oranje in Luik en Luxemburg

  Intense buien met onweer of regenvlagen trekken vandaag van west naar oost over België. Tijdens die onweersbuien is er kans op veel neerslag, forse windstoten en hagelbuien. Als gevolg daarvan zal deze namiddag code oranje van kracht zijn in de provincies Luik en Luxemburg, in de rest van België geldt code geel. Gisteren richtte het onweer al op verschillende plaatsen in ons land schade aan. Volgens onze weerman Frank Duboccage zal er vandaag nóg meer regen vallen en bereiden we ons best voor op windstoten tot meer dan 100 kilometer per uur. Bovendien is er zelfs een kleine kans op tornado’s. Wat mogen we verwachten?