Nu de zon schijnt, verkopen trampolines als zoete broodjes. Op de spoedafdelingen van Vlaamse ziekenhuizen merken ze dat meteen.
Volledig scherm
PREMIUM
Nu de zon schijnt, verkopen trampolines als zoete broodjes. Op de spoedafdelingen van Vlaamse ziekenhuizen merken ze dat meteen. © Getty Images

Trampolineverkoop boomt, artsen zijn bezorgd: “Ik ken geen enkele spoedarts met trampoline in de tuin”

Nooit werden er meer trampolines verkocht. Bij sportwinkel Decathlon verkopen ze maar liefst 55 procent meer trampolines dan twee jaar geleden. Kinderen willen bovendien op steeds grotere toestellen springen. Trends die artsen ongerust maken. “De ergste letsels ontstaan wanneer meerdere kinderen tegelijk trampolinespringen.”

11 reacties

 • Marc Wouters

  1 week geleden
  Het is geen vereiste om te begrijpen waarom mensen een trampoline willen om het bestaan ervan te accepteren. Mensen spelen, sporten, ontspannen. Daar zijn risico's aan verbonden. Maar niks doen is ook niet gezond. Die vormen ook ooit een kost voor de volksgezondheid. Ik zal het nog eens herhalen: laat mensen doen wat ze willen maar sensibiliseer ze, leer ze verantwoordelijk zijn. Stop met verplichten en verbieden.
 • Peeters Wim

  1 week geleden
  Heb deftige trampoline die aan al die punten voldoet. Is wel niet ingegraven, maar staat deftig vast zeker 4jaar oud. En nog geen problemen gehad. Nu als je ziet wat voor een gestel sommige kinderen hebben dan verschiet ik er niet van dat ze iets breken.
 • Philippe De Naeyer

  2 weken geleden
  Bindt uw kinderen vast aan ne stoel en ze zullen geen botten breken of enkels verstuiken. Man man, altijd dat gezever, mogen kinderen nog spelen? En dan verbaasd zijn dat er zoveel mensen mentale problemen hebben. Ik heb in mijn jeugd mijn ribben, vingers, pols, 2x arm gebroken maar een leuke jeugd gehad.
 • Robby De Meutter

  2 weken geleden
  Wat er ook speelt in een land, laat het vooral de kinderen zijn. (Heb ik is ergens gelezen)
 • Vanhercke Franky

  2 weken geleden
  10jaar staat hij al in onze tuin nooit problemen gehad en steeds zeer goed verankerd tegen stormweer