ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Traiteurs vinden geen personeel: wie wou bestellen voor feestdagen, riskeert zelf te moeten koken

Wie dit jaar een stukje wild of fondueschotel wil bestellen met kerst en nieuw, riskeert zelf achter de potten te belanden. Traiteurs komen tijdens de drukste periode van het jaar handen tekort en beperken noodgedwongen hun aanbod. Er zijn er die zelfs helemaal niet meer mee doen. Slagerij Finesse in Zwevezele en twee slagerijen in Hasselt en Gent kunnen ervan meespreken. En ze zijn niet alleen, het aantal vacatures in de voedingssector dat niet ingevuld geraakt, was nog nooit zo groot. “Zelfs klanten helpen zoeken naar werkvolk, maar niemand is komen solliciteren.”

50 reacties

 • Peter Nols

  1 jaar geleden
  Nochtans zouden ze eventueel personeel rijkelijk kunnen betalen afgaand op hun prijzen. Vergeleken met de ons omliggende landen zit de prijs van de Vlaamse horeca ongeveer aan het dubbele van de ons omliggende landen. En het is steeds, in tegenstelling met het buitenland, afrekenen met cash. En iedereen blijft dat hier normaal vinden.
 • Walter Van Criekinge

  1 jaar geleden
  Dat ze hun personeel eens normaal betalen i.p.v. een habbekrats te geven voor de vele uren dat ze worden opgejaagd.
 • Sara Peeters

  1 jaar geleden
  Met de prijzen nu koken we wel zelf met de feestdagen kom je goedkoper af! Elk familielid iets laten maken is ook een oplossing. Iedereen profiteert van deze coronacrisis en komen allemaal af met torenhoge coronaprijzen. Dat kan onze bles niet trekken!
 • lode wijk

  1 jaar geleden
  Wie een hoog loon wil uitbetalen geraakt aan volk, voor een appel en een ei wil niemand meer werken, dit is in alle sectoren het geval.
 • luc verriest

  1 jaar geleden
  En dat is zo in de meeste sectoren. Zelfs voor heel eenvoudige jobs, waar geen specifieke opleiding voor vereist is, worden geen kandidaten gevonden. En dat met een legioen van ongeveer 1 miljoen mensen die thuis zitten met een uitkering. Wat doet de politiek hieraan? Niks, de kop in het zand, de staart tussen de benen.