Een ludiek bord om mensen duidelijk te maken dat ze op eigen risico een Belgisch dorp betreden.
Volledig scherm
Een ludiek bord om mensen duidelijk te maken dat ze op eigen risico een Belgisch dorp betreden. © Facebook

Tractor maakt te veel lawaai volgens bewoner, landbouwer antwoordt op de best mogelijke manier

Afgelopen zondag heeft een man contact opgenomen met een boer in Maransart, een deelgemeente van Lasne in Waals-Brabant, om zijn beklag te doen. De klager vond dat de tractor van de landbouwer te veel lawaai maakte toen hij het veld aan het bewerken was. Volgens boer Georges Focke was dit de laatste druppel. Op Facebook diende hij de man en eventuele toekomstige klagers van antwoord. Maar daar bleef het niet bij.

109 reacties

 • Roland Hermans

  2 jaar geleden
  Prachtig van deze boer
 • Dirk N.M. Van Caekenberghe

  2 jaar geleden
  Zeg aan die klager dat hij zelf eens mag gaan werken op het veld zoals 100 jaar geleden: bieten en aardappeleln rooien op de kniën, twaalf uur per dag. Dat maakte toen geen lawaai. Of anders: elektrische traktoren uitvinden? Werk aan de winkel dus!
 • jef verbietst

  2 jaar geleden
  ik ben dankbaar voor de boeren. Niet alleen voor eten maar ook zij er niet waren was hier alles al vol met beton gegoten.
 • Louis De Neef

  2 jaar geleden
  Als je op den buiten wil wonen, leer dan ermee leven ... het is niet altijd rust .. de boeren zorgen voor ons voedsel
 • Vaneylen Pierre

  2 jaar geleden
  Goe zo man! Blijkbaar heeft bij veel mensen, en ik vraag me af van wat die leven, geen voeling meer met de economie en landbouw. Protesteren is "in" zelf iets presteren al veel minder. Men heeft de mond vol van klimaat en milieu, doch ik kreeg een serieuze dwangsom omdat ik enkele bomen te laat rooide , die volgens de achterbuur , waarvan ik bedenk dat deze ex-militair lid was van de SS , vond dat met momenten het kruin even over de perceelgrens waaide.
 1. Vlaamse regering hangt aan leiband chemiebedrijf 3M, laakt Groen, minister Peeters: "Vooruit met Oosterweelwerken, maar niet ten koste van volksgezondheid”

  Vlaamse regering hangt aan leiband chemiebe­drijf 3M, laakt Groen, minister Peeters: "Vooruit met Oosterweel­wer­ken, maar niet ten koste van volksge­zond­heid”

  Groen-parlementsleden Mieke Schauvliege en Björn Rzoska reageren scherp op de dading tussen Lantis en chemiebedrijf 3M. "Als klopt wat we lezen in de media dan hangt de Vlaamse regering stevig aan de leiband van chemiebedrijf 3M", stellen ze. Dat 3M 75.000 euro zou moeten betalen en de Vlaamse belastingbetaler voor 63 miljoen euro zou opdraaien, zit hen hoog. Dat wordt tegengesproken door Vlaams minister van Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) en Lantis zelf.