reportage Zwijndrecht bodemvervuiling - zicht op 3M
Volledig scherm
PREMIUM
reportage Zwijndrecht bodemvervuiling - zicht op 3M © Kristof Pieters

Toxicoloog Jan Tytgat: “Iedere Vlaming heeft PFOS in zijn lijf, maar niet elk ei hoeft op de brandstapel”

Iedere dag krijgt iedere Vlaming al etend een beetje PFOS in zijn lichaam. Het bijna onverwoestbare chemische goedje is dus niet uitsluitend een Antwerps probleem. Hoeveel PFOS we precies binnen krijgen en hoe schadelijk het voor ons allemaal is, is nog onduidelijk. Volgens toxicoloog Jan Tytgat (KU Leuven) is er geen reden tot paniek maar moeten we wel grondige onderzoeken voeren. Hij legt ook uit wat u zelf kan doen om minder met het potentieel gevaarlijk goedje in contact te komen.

24 reacties

 • Maria Scheuts

  1 week geleden
  De schuld van de drie traditionelen en groen.
 • Yolande MARIS

  1 week geleden
  Welke politici hebben dit laten gebeuren en waarom?Corruptie is blijkbaar een gewoonte geworden in België.Waar zijn nog onafhankelijke journalisten die onze politieke klasse eens onder de loep neemt?Ze laten toe dat een Amerikaans bedrijf de bevolking vergiftgd .Idem voor Duitsland met Bayer die onze voeding met gif mag bespuiten en nu nog pijpleidingen foor ons land met hun chemische troep.Ik noem dit doodslag met voorbedachte rade op onze bevolking ,ik hoop dat de afrekening nog komt.
 • Bo Uvier

  2 weken geleden
  Het toont hoeveel ook hier Amerikaanse toestanden zich onder onze neus voltrekken, d.m.v. multinationaal gelobbyde politiek en wetenschappers die hun diagnose en commentaren verkopen aan de hoogste bieder. En wat nog beangstigender is, de oppositie zwijgt. In de jaren 90 was dit een thema om de regering te doen vallen.
 • Jo demey

  2 weken geleden
  Hoeveel geld heeft die prof. gekregen om dit schandaal te minimaliseren? Het is precies van ranst die in het begin van corona ook lachte met mondmaskers en zei dat het niet nodig was.
 • vangeel guido

  2 weken geleden
  Galstenen nier problemen bloedarmoede enz.... en dan komt meneer zeggen het is niet zo erg..
 1. Problemen in bouwsector worden nog voor bouwverlof in kaart gebracht: “Vijf arbeiders mogen niet tevergeefs gestorven zijn”
  15

  Problemen in bouwsector worden nog voor bouwverlof in kaart gebracht: “Vijf arbeiders mogen niet tevergeefs gestorven zijn”

  Minister van Werk Pierre-Yves Dermagne prak dinsdag met het Algemeen Christelijk Vakverbond (ACV) en het Algemeen Belgisch Vakverbond (ABVV), na de tragische instorting van een school in aanbouw in Antwerpen. Bij het ongeval kwamen in totaal vijf buitenlandse arbeiders om het leven. "Die vijf arbeiders mogen niet tevergeefs gestorven zijn", zegt de PS-minister. Samen met de vakbonden werd afgesproken om nog voor het bouwverlof de problemen in kaart te brengen en in samenwerking met de werkgevers aan te pakken.