BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Totale decumul heeft ruime meerderheid in Brussels Parlement, maar niet aan Nederlandstalige kant

In het Brussels Parlement bestaat een ruime meerderheid voor de invoering van een volledige decumul tussen lokale en gewestelijke mandaten. Maar omdat een dubbele meerderheid nodig en die er momenteel niet aan Nederlandstalige kant is, hoopt Groen-fractieleider Bruno De Lille dat Open Vld, N-VA en CD&V op om "de juiste keuze te maken om het vertrouwen in de politiek te herstellen".

5 reacties

 • Greta Van de Vyver

  3 jaar geleden
  en waarom alleen op NVA z'n kap zitten, de andere doen ook niet mee.
 • Jan Maarten

  3 jaar geleden
  Zo, N-VA aanhangers, waar is jullie commentaar nu ? Ze houden zich vast aan hun postjes bij N-VA, bovendien willen ze ze niet bekendmaken, nochtans beloofd door BDW voor november. Begint het nog niet door te dringen ?
 • Eddy Vandeweyer

  3 jaar geleden
  Wie is het probleem in België: juist NVA en NVA alleen.
 • Laetitia Dubois

  3 jaar geleden
  Ja, de vlaamse en vooral NVA politiekers willen een maximum geld pakken, groot verschil met de franstalige.
 • DIRK VANGOSSUM

  3 jaar geleden
  Dubbele moraal van NVA en openVLD... Iets anders verwacht?
 1. OVERZICHT. Cijfers blijven verder dalen, symbolische kaap van meer dan 1 miljoen geregistreerde coronabesmettingen overschreden
  17

  OVERZICHT. Cijfers blijven verder dalen, symboli­sche kaap van meer dan 1 miljoen geregi­streer­de coronabe­smet­tin­gen overschre­den

  De verschillende indicatoren voor de coronacrisis in België blijven verder dalen. Zo worden er intussen weer minder dan 3.000 nieuwe besmettingen per dag geregistreerd. Ook de druk op de ziekenhuizen neemt voorzichtig af. De symbolische kaap van meer dan 1 miljoen geregistreerde coronabesmettingen werd vandaag bereikt. Dat blijkt uit de voorlopige gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano. Officieel zijn al 1.003.746 mensen besmet geraakt, maar volgens biostatisticus Geert Molenberghs (KULeuven/UHasselt) is dat slechts het topje van de ijsberg. “Het échte aantal ligt tussen 3 en 3,5 miljoen”, zei hij gisteren aan onze redactie.
 2. Crombez wil maximaal zes ministers in elke regering en een derde minder parlementsleden

  Crombez wil maximaal zes ministers in elke regering en een derde minder parlements­le­den

  Sp.a-voorzitter John Crombez wil in elke regering nog maximaal zes ministers. Het aantal kabinetsmedewerkers wil hij beperken tot tien, onder wie drie ambtenaren om de continuïteit te verzekeren. Staatssecretaressen moeten het doen zonder kabinet en rechtstreeks samenwerken met de administratie. Dat schrijft Crombez in het voorwoord bij het boek 'De Vlaamse ziekte. Het web van de intercommunales' dat auteur Peter Reekmans (LDD) gisteravond voorstelde in Glabbeek.
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”