Een bruinkoolfabriek spuwt dikke rookpluimen uit.
Volledig scherm
Een bruinkoolfabriek spuwt dikke rookpluimen uit. © OLIVER BERG / EPA

Tot zover de klimaatambities: België krijgt CO2-uitstoot niet meer lager

De uitstoot van broeikasgassen kende in 2018 een lichte toename in ons land. Dat schrijft De Morgen. Een pijnlijke vaststelling, gezien de forse daling die nodig is om de beloofde ­ambities waar te maken.

192 reacties

  • tine devroye

    3 jaar geleden
    ik heb een idee :de duurzame kerstboom: zet een levende boom en versier hem elk jaar: zo bespaar je op transport(kosten)van dode bomen plus op cotwee, levend doet boom goed werk als luchtververser, schaduwgever enz) en maak vd kwekerijen duurzame Bossen, dat zijn dus vele vliegen in één klap
  • Mario Tersago

    3 jaar geleden
    22% van de mensen rijden met bedrijf/firmawagen. Jaarlijks zijn 50% van de nieuwe auto's die ingeschreven worden, firmawagens. En wetenschappelijk onderozek van mobiliteitsorganisaties kunnen duidelijk aantonen, dat er veel meer kilometers wordt gereden door families met bedrijfswagen, dan die zonder. Als men transport, petrochemie noch multinationals wil belasten, dan zit hier de marge. Niet bij Jan Modaal die alles particulier bekomt.
  • Karel Van Beeck

    3 jaar geleden
    Een artikel over te veel co2 uitstoot en daaronder reklame voor de Mitsubishi L200. Een grote meer vervuilende truck. Tof he’!
  • Yvan Lissens

    3 jaar geleden
    Pak de overbevolking aan. Geen enkele politicus durft zich daar aan te wagen, niettegenstaande het zeer doeltreffend zou zijn. Er is blijkbaar meer munt te slaan uit die hele klimaataffaire.
  • Jacques-Philippe Leclerc

    3 jaar geleden
    "OLIVER BERG / EPA (U.S. Environmental Protection Agency). Een "bruinkoolfabriek" spuwt dikke rookpluimen uit?" Dit is een duidelijke foto van de CO² vrije, Tricastin kerncentrale in Saint-Paul-Trois-Châteaux, Frankrijk. Die normale stoom uitstoot van de koeltorens, maar met "fotoshop" werden er donkere wolken gemaakt.
  1. Autodeeldiensten schieten als paddenstoelen uit de grond: wat kost een ritje bij de populairste aanbieders?
    PREMIUM
    2

    Autodeel­dien­sten schieten als paddenstoe­len uit de grond: wat kost een ritje bij de populair­ste aanbieders?

    Onze steden tellen almaar meer autodeeldiensten. Na Brussel en Gent een half jaar geleden, lanceerde het Duitse MILES gisteren zijn free floating-dienst in Antwerpen. Het zet er meteen een wagenpark van 100 Volkswagen Polo’s en Audi A3’s neer, een aantal dat de komende weken nog wordt opgedreven. Poppy Mobility, de deelmobiliteit start-up van D’Ieteren, verdubbelt zijn vloot in Gent dan weer tot 200 wagens, om aan de groeiende vraag te voldoen. Welke aanbieders zijn het populairst? Wat zijn de verschillen en hoeveel kost een rit?
  2. Mélody (33) stelt bucketlist op voor terminaal zieke hond Jenny (9): “Haar laatste maanden moeten fantastisch zijn”
    PREMIUM

    Mélody (33) stelt bucketlist op voor terminaal zieke hond Jenny (9): “Haar laatste maanden moeten fantas­tisch zijn”

    “Elke vrijdagnamiddag ga ik naar de dierenkliniek in Deinze voor een chemobehandeling voor mijn hond Jenny. Die kuur duurt negentien weken en gaat me zesduizend euro kosten.” Het mag duidelijk zijn dat Mélody Diéryckx (33) uit Moorslede een echte dierenvriend is. Nochtans ziet het er niet goed uit voor Jenny, die aan lymfeklierkanker lijdt. De dierenarts geeft haar nog een jaar. “Voor het zover is, wil ik nog van alles beleven met haar.” En daarom stelde Mélody een bucketlist op voor haar terminaal zieke hond.
    Moorslede
  1. “Plooien voor krapuul” of “weloverwogen beslissing”? Gemengde reacties op afgelaste ‘Queer Iftar’ in Antwerpen
    PREMIUM

    “Plooien voor krapuul” of “weloverwo­gen beslissing”? Gemengde reacties op afgelaste ‘Queer Iftar’ in Antwerpen

    Een iftar specifiek voor moslims uit de LGBTQ+-gemeenschap. Antwerpen is er blijkbaar nog niet klaar voor. De organisatie trok de stekker uit het evenement na bedreigingen en andere signalen. En dat net op de dag dat het stadsbestuur campagne voert tegen racisme en discriminatie. In Borgerhout en bij uitbreiding de rest van de stad wordt teleurgesteld gereageerd. “Maar de LGBTQ+-gemeenschap is weerbaar, we gaan hier sterker uitkomen.”
    Borgerhout