Photonews
Volledig scherm
© Photonews

“Tot hier en niet verder, wij blijven open”: Waalse en Brusselse bioscoopzalen verzetten zich tegen verplichte sluiting

“Tot hier en niet verder, wij blijven ook na zondag open. Het vertrouwen is gebroken.” De kleine Waalse bioscoopketen Les Grignoux verzet zich met klem tegen de nieuwe coronamaatregel waarbij binnenevenementen de deuren moeten sluiten. Hierdoor zullen filmliefhebbers aan hun trekken kunnen blijven komen in drie cinemazalen in Luik en één in Namen. De Brusselse bioscopen Palace, Kinograph en Vendome zouden dat voorbeeld volgen, net als de uitbater van bioscoopcomplex Quai 10 in Charleroi. “We hopen dat er nog meer in onze voetsporen zullen treden”, klinkt het.

 1. Slachtoffers hard voor Studio 100-bazen Bourlon en Verhulst: “Ik zou beschaamd zijn in hun plaats”
  PREMIUM
  115

  Slachtof­fers hard voor Studio 100-bazen Bourlon en Verhulst: “Ik zou beschaamd zijn in hun plaats”

  Met een kort persbericht schoof Studio 100 de fors bekritiseerde Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof opzij. Over de inhoud van het rapport-Mussche, dat peilde naar een toxische bedrijfscultuur en grensoverschrijdend gedrag bij de pretparkengroep - geen woord. Ook voor de slachtoffers van de grote baas: geen woord. De ontgoocheling bij Michiel, Régis en Philip is groot. “Een sorry, was dat te veel gevraagd, misschien?”
 2. Na experts kanten nu ook coalitiepartners zich sterk tegen beslissing Overlegcomité: Ecolo wil cultuursluiting terugdraaien
  Play

  Na experts kanten nu ook coalitie­part­ners zich sterk tegen beslissing Overlegco­mité: Ecolo wil cultuur­slui­ting terugdraai­en

  Tijdens de plenaire vergadering van de Kamer roept regeringspartij Ecolo op de beslissing om de cultuursector op slot te gooien terug te draaien. "Soms moet men erkennen dat men niet de juiste keuze heeft gemaakt. Ik vraag u om die beslissing te herzien", sprak Kamerlid Marie-Colline Leroy. De misnoegde reacties op de beslissing stroomden al binnen en zelfs experts uiten scherpe kritiek.