Foto Ronny De Coster Foto Ronny De Coster - Jan De Meuleneir / Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Foto Ronny De Coster Foto Ronny De Coster - Jan De Meuleneir / Photo News

Tot 18 uur per week in de studie door lerarentekort: “Hoe gaan we dit in godsnaam inhalen?”

Sommige leerlingen kregen sinds september nog geen minuut Nederlands op school, of al weken geen Engels, geschiedenis en aardrijkskunde. Het lerarentekort maakt grote brokken. Directeurs zoeken 1.592 docenten in het secundair, en dat is nog een onderschatting. Intussen houden de leerlingen zich ‘in stilte bezig’ in de studie. Of mogen ze vroeger naar huis. Joepie?

 1. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!
 2. “De rechtszaak rond Schild en Vrienden is nooit een probleem geweest voor het Vlaams Belang”, zegt fractieleider Barbara Pas
  8

  “De rechtszaak rond Schild en Vrienden is nooit een probleem geweest voor het Vlaams Belang”, zegt fractielei­der Barbara Pas

  Barbara Pas, federaal fractievoorzitter voor het Vlaams Belang in de Kamer, vertelde op Radio 1 dat ze het vertrek van Dries Van Langenhove heel erg betreurt. Pas benadrukte meermaals dat Van Langenhove zelf de keuze maakte om te stoppen als parlementslid. Het proces dat boven zijn hoofd hangt, heeft er dan ook niets mee te maken volgens haar: “Die hele rechtszaak is voor het Vlaams Belang nooit een probleem geweest”.