8 mei 2016: rook stijgt op uit de gevangenis van Merksplas. Gedetineerden staken hun cel in brand en vandaliseerden twee paviljoenen.
Volledig scherm
8 mei 2016: rook stijgt op uit de gevangenis van Merksplas. Gedetineerden staken hun cel in brand en vandaliseerden twee paviljoenen. © Vanderveken

Tot 12 jaar cel voor gedetineerden die in opstand kwamen in Merksplas

De correctionele rechtbank in Turnhout heeft gevangenisstraffen tot 12 jaar opgelegd tegen de gedetineerden die terechtstonden voor de opstand in de gevangenis in Merksplas op 7 mei 2016. Volgens het openbaar ministerie was het de grootste gevangenisopstand ooit in ons land.

6 reacties

 • Peeters Francis

  5 jaar geleden
  Op naar de volgende opstand door criminelen.
 • Anoniem

  5 jaar geleden
  ... en de familie de kosten laten betalen.
 • piet devlieger

  5 jaar geleden
  Goed gedaan. Nu zouden ze nog moeten kunnen dwangarbeid opgelegd worden om de schade te betalen want ik en mijn medeburgers betalen die liever niet.
 • Patrick Rasschaert

  5 jaar geleden
  veel te lichte straffen voor wat de cipiers hebben moeten meemaken. Ze vreesden voor hun leven nadat een groep eerst de binnenplaats gebruikte voor hun gebed naar Allah om dan hun geweld op te starten. Dat Franken ze na de straf laat oppakken en naar land van herkomst brengen ongeacht hoe de toestand daar is.
 • William Beausoleil

  5 jaar geleden
  Laat u geen blaaskes wijsmaken. 12 jaar cel ? Op een paar moordenaars na zit niemand ooit 10 jaar in den bak.in ons land. Vergeet daarbij niet dat er meer dan waarschijnlijk hoger beroep zal worden aangetekend tegen dit show-vonnis.
 1. Wie is Veerle Peeters, het verrassende gezicht van de Christelijke Mutualiteit op OnlyFans?
  PREMIUM

  Wie is Veerle Peeters, het verrassen­de gezicht van de Christelij­ke Mutuali­teit op OnlyFans?

  Toen ze 15 was, plakten pesters een foto van haar hoofd op het lijf van een porno-actrice. Nu maakt ze - zo goed als naakt - seksuele voorlichtingsfilmpjes op OnlyFans. Voor de CM, zelfs. “Nu maar hopen dat de jongeren luisteren naar wat ik zeg, en niet alleen maar kijken. Sorry hé, maar in een coltrui had het niet echt gewerkt.” Wie is Veerle Peeters, gewezen kantoorbediende, die tegelijk een aanbod aanvaardde van CM én Playboy? “We moeten de C in CM wat loslaten.”
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 3. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.