Volledig scherm
© Florian Van Eenoo photonews

Torenkraan valt tegen appartementsgebouw in Nieuwpoort: vrouw (75) komt om, drie gewonden

StormweerDoor hevige rukwinden is in Nieuwpoort een torenkraan omvergewaaid. Het gevaarte bracht zware schade toe aan Residentie Mosselbank. Onder het puin werd het lichaam van een 75-jarige vrouw aangetroffen. Drie andere bewoners raakten gewond. De torenkraan zal vandaag verwijderd worden. Het gemeentelijk rampenplan is inmiddels niet meer van kracht.

95 reacties

 • x x

  3 jaar geleden
  De reactie van die aannemer "voor mij komt het door het weer" is hallucinant. Ik was er sinds 12 november 100% zeker van dat dat ding ging omvallen als ze daar zo bleef staan en als zoiets niet tegen een windstoot van 150km /uur kan dan is dat gewoon schuldig verzuim. windstoten van 100km/uur is niets meer dan "gewoon" aan de kust. Het mag niets kosten en moet massa's geld opbrengen, dat is de filosofie van die aannemers.
 • MYRTHE PASS

  3 jaar geleden
  Rond 12 november had men al een probleem met die kraan. Hij werd toen vastgedraaid. Er moet altijd een dode vallen vooraleer men in actie treedt.
 • Vera Verschuren

  3 jaar geleden
  Bouwen bouwen bouwen, staan daar nog geen appartementen genoeg?
 • Albert De Vries

  3 jaar geleden
  Stond die torenkraan dan net voor het vallen met de zwenkarm evenwijdig aan de zee, waaruit normaal de wind dan waaide ? Aan de schade zou je denken van wel. Met de rem los en een wind vanuit zee, had de zwenkarm boven de Meeuwenlaan (landinwaarts) moeten hangen, in de windrichting.
 • chris Westerfield

  3 jaar geleden
  Vermoed dat de kraan niet windvrij stond dan kun je er nog zon dikke fundering tegen aan gooien maar las hier al meerdere keren dat de arm niet met de wind mee stond dan gaat ie wrikken op de fundering dus ben wel benieuwd wat het was 100 km wind moeten ze zowizo ruimschoots moeten hebben maar niet wind vrij dan gaat hij wiebelen op de fundering of onderwagen
 1. "Klap was oorverdovend, toen kwam gevaarte recht op ons af"
  NIEUWPOORT

  "Klap was oorverdo­vend, toen kwam gevaarte recht op ons af"

  Nadat door rukwinden een torenkraan in de Franslaan in Nieuwpoort neerkwam op een appartementsgebouw ontstond gisteren heel wat paniek. Tientallen mensen waren getuige van het incident en werden opgevangen door de gemeente. Kelly Bosmans zag alles vanop de eerste rij gebeuren. "De kraan plofte vlak bij ons neer. Ik was verstijfd van angst", zegt Kelly. Ook kinderen waren getuige van het drama. Zij vreesden voor een aanslag.
 2. Kraan was nochtans net gekeurd
  PREMIUM

  Kraan was nochtans net gekeurd

  Het stormweer van gisteravond heeft één dode en drie zwaargewonden geëist. In Nieuwpoort viel een torenkraan op twee flatgebouwen, met een enorme ravage tot gevolg. Tientallen mensen konden op het nippertje ontkomen. Pijnlijk detail: drie weken geleden werd de buurt al eens ontruimd omdat de kraan te fel schommelde door de wind. "Ik heb toen zwart op wit een attest ontvangen dat alles in orde was. Dit is onaanvaardbaar", zegt burgemeester Geert Vanden Broucke.
 1. Wil je opslag vragen op je werk? Antwerps bedrijf laat collega's beslissen
  Play

  Wil je opslag vragen op je werk? Antwerps bedrijf laat collega's beslissen

 2. Hilarische beelden van aap die verjaardagsfeestje verpest
  Play
  bizar

  Hilarische beelden van aap die verjaar­dags­feest­je verpest