Voorzitter Karine Moykens van het Interfederaal Comité Testing & Tracing.
Volledig scherm
Voorzitter Karine Moykens van het Interfederaal Comité Testing & Tracing. © Photo News

Topvrouw Testing & Tracing vraagt om verplichte coronatests voor reizigers afdwingbaar te maken

Wie na een verblijf van minstens 48 uur in een rode zone in het buitenland terugkeert naar België, moet voortaan verplicht in quarantaine én moet zich op dag 1 en dag 7 laten testen op het coronavirus. Terwijl die quarantaine binnenkort langs regionale weg afgedwongen zal kunnen worden, ontbreekt het aan een instrument om ook die tests afdwingbaar te maken. Voorzitter Karine Moykens van het Interfederaal Comité Testing & Tracing vindt dat er federaal een initiatief moet worden genomen.

19 reacties

 • Alfons Schepers

  2 weken geleden
  "Burgerzin": iedere burger die zijn eigen zin doet..!
 • Dirk Corten

  2 weken geleden
  Moykens, onbekwaam zoals wel meer in deze regering...ik heb mezelf laten testen na enkele symptomen ontwikkeld te hebben...resultaat was sterk positief!Zit ondertussen 3 dagen, ja ook van oud op nieuw.., in isolatie in mijn camper op de oprit bij mijn zoon. Sms gekregen van C&T dat ze mij binnen 48uur zouden bellen..maar o ja, 't is oudejaar...nog niets gehoord tot nu toe. Nochtans zijn die 48 uur al lang voorbij...niemand die mij ook zegt hoe het verder moet nu...degutant! Een 2de Maggie!
 • emiel wouters

  2 weken geleden
  Als je iets vraagt dat je niet kan waarmaken, ben je beter dat je zwijgt. Jij bent geen politica, nu ja, wel een schoon plaatsje gekregen, maar verkondig zoals zij dan niet dezelfde onzin.
 • Joske Vermeulen

  2 weken geleden
  We betalen mevrouw Moykens een ministersalaris. En het enige dat ze tot nu heeft gedaan, is Netflix regelen voor haar tracers. Brononderzoek? Onbestaand. Risicocontact melden via de app, sms of telefoon? Reken op een vertraging van 48 uur. En nu ontdekt mevrouw Moykens opeens dat het bijna einde kerstvakantie is. Het enige waar ze goed is in, is paraplus openen.
 • Gino Sinnesael

  2 weken geleden
  9 maanden te laat! Typisch Belgisch pamperbeleid.
 1. Kan je allergisch reageren op het coronavaccin? En wat moet je dan doen? Expert beantwoordt uw vragen
  PREMIUM

  Kan je allergisch reageren op het coronavac­cin? En wat moet je dan doen? Expert beant­woordt jouw vragen

  Alle virologen en experts zijn het erover eens: we hoeven niet bang te zijn om ons te laten vaccineren tegen Covid-19. Maar wat als je allergisch bent voor bepaalde stoffen in die spuit? Moet je dan de voorkeur geven aan één van de verschillende vaccins? Of misschien heb je wel een allergie waar je helemaal geen weet van hebt? Wat is dan het risico? We stelden onze vaccinatievragen rond allergieën aan infectioloog Marie-Angélique De Scheerder van het UZ Gent.
 2. Heisa na reportage waarin terugkerende reizigers zeggen dat quarantaine tijdens eindejaar “moeilijk” wordt: “Onverantwoord degoutant en egoïstisch”

  Heisa na reportage waarin terugkeren­de reizigers zeggen dat quarantai­ne tijdens eindejaar “moeilijk” wordt: “Onverant­woord degoutant en egoïstisch”

  Er is op sociale media beroering ontstaan na een reportage in Het Journaal over de nieuwe en strengere maatregelen voor reizigers die terugkeren uit een rode zone. Zij moeten nu verplicht in quarantaine als ze daar langer dan 48 uur verbleven. Eén van de geïnterviewde koppels zei dat het “moeilijk” zou worden en een ander leek het niet van plan te zijn. Daarop volgde een storm van verontwaardiging.
 1. Hilke kocht cryptomunten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"
  Play

  Hilke kocht cryptomun­ten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"

 2. Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plussers
  Play
  Covid-19

  Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plus­sers