Fernand Huts op archiefbeeld. Hij is eigenaar van de Antwerpse logistieke dienstverlener Katoen Natie en grootaandeelhouder van de Antwerpse afvalverwerker Indaver.
Volledig scherm
Fernand Huts op archiefbeeld. Hij is eigenaar van de Antwerpse logistieke dienstverlener Katoen Natie en grootaandeelhouder van de Antwerpse afvalverwerker Indaver. © BELGA

Topondernemer Fernand Huts meldt succes in strijd tegen plastic afvalberg: “Wij zijn erin geslaagd om plastic 100 procent te recycleren”

Een aantal jaar geleden kondigde Antwerps topondernemer Fernand Huts aan dat hij zou investeren in onderzoek naar en de bouw van speciale fabrieken die plastic kunnen omvormen naar de oorspronkelijke grondstoffen. Vollédige recyclage dus. In een interview met ‘VTM Nieuws’ claimt hij vandaag dat de proefinstallatie van zijn dochterbedrijf, de Antwerpse afvalverwerker Indaver, er dankzij onderzoek nu ook echt in geslaagd is die volledige recyclage uit te voeren.

34 reacties

 • Rony Schouteere

  1 maand geleden
  Als het leven er goedkoper door wordt is het ok , liever dan het aan oliesjeiks te moeten geven , maar tegen dat onze diverse regeringen hiervoor overeenkomen staan de fabrieken niet in België……
 • Henri Dederen

  2 maanden geleden
  Waar wordt deze fabriek actueel gebouwd?
 • Nick Caluwé

  2 maanden geleden
  hoeveel energie kost het om om plastic 100 procent te recycleren?
 • Daniel Ponnet

  2 maanden geleden
  Gaat de Vlaamse regering hem subsidies geven ?
 • Geert Landsman

  2 maanden geleden
  De man leeft van subsidies!
 1. Bijna dubbel zoveel ongevallen door chauffeurs onder invloed van drugs: “Het is dweilen met de kraan open”
  106

  Bijna dubbel zoveel ongevallen door chauffeurs onder invloed van drugs: “Het is dweilen met de kraan open”

  Het aantal auto-ongevallen waarbij drugs in het spel zijn, stijgt. Alleen al in de eerste helft van dit jaar bleek bij 262 ongelukken met doden of gewonden de chauffeur onder invloed. In Vlaanderen betrapte de politie in diezelfde periode 4.318 druggebruikers achter het stuur. “Onze kleindochter werd 35 meter ver gekatapulteerd. Iemand die daarna gewoon thuiskomt en in z’n bed kruipt, weet niet meer wat de realiteit is.”