Formateur Jan Jambon (N-VA) bij de start van de centrale werkgroep voor de vorming van een Vlaamse regering.
Volledig scherm
Formateur Jan Jambon (N-VA) bij de start van de centrale werkgroep voor de vorming van een Vlaamse regering. © Photo News

Toponderhandelaars Vlaamse regeringsvorming komen samen: “Paar dossiers met grote ideologische tegenstellingen”

"Er zijn een paar dossiers waar de ideologische tegenstellingen groot zijn." Dat zegt formateur Jan Jambon (N-VA) bij de start van de centrale werkgroep voor de vorming van een Vlaamse regering. De eerste onderwerpen die worden aangesneden zijn landbouw, cultuur, media, sport en jeugd.

40 reacties

 • oswald billiet

  3 jaar geleden
  Gwendolyn spreekt van " oefeningen". Zitten wij dan nog in de klas? Wat voor dikke zever is zo'n uitspraak? Dit is inderdaad de essentie van de kibbelpolitiek: oefeningen doen. Het is tragisch dat een aantal van die politieke genieën nu onderhandelen over de nieuwe vlaamse regering. En dan wordt de Wever pas tegen 19 u. verwacht. Om te zeggen hoe het dan wél moet?
 • Roger Deprez

  3 jaar geleden
  Zolang de CD&V in een regering zit zullen er geen grondige structuur veranderingen komen die dringend nodig zijn, ze beschermen hun zuilen en toch gaat N-VA weer met ze proberen samen te werken tot waarschijnlijk de halvering van de partij bij de volgende verkiezing, is dit domheid of arrogantie van de N-VA.
 • rita vdbergh

  3 jaar geleden
  N-VA en Open VLD willen aantal uren godsdienst halveren: “Straks snappen kinderen niets meer van onze traditie”,Het Nieuwsblad. Nu hun postjes bedreigd zijn is traditie ineens belangrijk. Een uur godsdienst is meer dan genoeg, leer kinderen waarden en normen, respect en verantwoordelijkheid. Pilarenbijters waren geen betere mensen dan degene die niet zo trouw naar de kerk bezochten, je kan het vgl met radicale moslims en moslims die hun religie beleven met nuchter verstand.
 • Johan Billiet

  3 jaar geleden
  amaai...het gaat nog maar over pruldossiers en er zijn al grote ideologische tegenstellingen...dat belooft voor het volgend kibbelkabinet...nu ja...voorlopig is de Brexit-soap nog veel spannender en van een hoger intellectueel gehalte...
 • Anoniem

  3 jaar geleden
  Het woord "toponderhandelaars" voorspelt niet veel goed voor onze beurs. En de namen van Rutten en Beke doen mijn haren ten berge rijzen. En niet omdat ze zo'n goede en integere politici zijn. Tel daar nog Weyts en Somers (zelfverklaarde genieën) bij en de miserie kan weer opnieuw beginnen. Verschrikkelijk oude en zure wijn en niet zo nieuwe zakken.
 1. Meer dan 5.000 bezwaren tegen stikstofakkoord: “Maar minder doen gaat het probleem niet oplossen”
  Play

  Meer dan 5.000 bezwaren tegen stikstofak­koord: “Maar minder doen gaat het probleem niet oplossen”

  “De Limburgse trots", noemde N-VA-voorzitter Bart De Wever Zuhal Demir zaterdag op het zomerfeest van de partij. Toch kampt de Vlaamse minister van Omgeving met heel wat tegenkanting op het stikstofdossier. Inmiddels werden bij de lokale besturen meer dan 5.000 bezwaren ingediend tegen het stikstofakkoord van de Vlaamse regering. “Maar zeggen dat we minder gaan doen, dat zal het stikstofprobleem niet oplossen”, klinkt het in de studio van VTM Nieuws.