Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

Topman Sonaca: "Tijdelijke werkloosheid corona tot eind 2022 nodig in luchtvaart"

Het systeem van tijdelijke werkloosheid wegens het coronavirus moet voor de luchtvaartsector ook na 30 september blijven bestaan, tot eind 2022. Daarvoor pleit de kersverse topman van het Waalse luchtvaartbedrijf Sonaca, Yves Delatte.

 1. REPORTAGE. Vlaamse stewards en stewardessen geradbraakt door eindeloze mondmaskerdiscussies: “Gij moet mij serveren, niet commanderen”
  PREMIUM

  REPORTAGE. Vlaamse stewards en stewardes­sen gerad­braakt door eindeloze mondmasker­dis­cus­sies: “Gij moet mij serveren, niet commande­ren”

  Coronaversoepelingen hangen overal in de lucht, behalve ìn de lucht zelf. Het vliegtuig is één van de laatste plekken waar mondmaskers zullen vallen. En net die blauwe lappen bezorgden onze stewards een slopende zomer met eindeloze discussies tot verbale agressie toe. “Bijna elke vlucht is een kat-en-muisspel geworden. Ik zag hoe een passagier de brief van de kapitein -’dit is formeel uw allerlaatste waarschuwing’- in stukken scheurde, ‘opat’ en weer uitspuwde.” Vier Vlaamse stewards en stewardessen getuigen anoniem over de afgelopen zomer.
 2. Het onwezenlijke verdriet na het verlies van hun dochtertje Norah krijgt een plaats: “Projecten als dit helpen bij het moeilijke rouwproces”
  Play

  Het onwezenlij­ke verdriet na het verlies van hun dochtertje Norah krijgt een plaats: “Projecten als dit helpen bij het moeilijke rouwproces”

  Afscheid nemen van een geliefde was in tijden van strenge coronamaatregelen heel moeilijk. Daarom lanceert Het Laatste Nieuws in samenwerking met Reveil vzw ‘Het Mooiste Bericht’ om nabestaanden een hart onder de riem te steken. “We vragen aan nabestaanden ‘Wat zou je nog willen zeggen mocht je nog een berichtje sturen naar een overleden dierbare?’”, vertelt Pieter Deknudt (38), oprichter van Reveil vzw.