Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

"Topman diamantkoepel vervolgd wegens fraude"

De ondervoorzitter van Antwerp World Diamond Center (AWDC) wordt vervolgd in een fraude- en witwaszaak. Dat meldt de krant De Tijd.

 1. Dreigt er een tekort aan zelftesten? “We merken dat de eerste stock al is uitverkocht”, zegt Colruyt
  Play

  Dreigt er een tekort aan zelftesten? “We merken dat de eerste stock al is uitver­kocht”, zegt Colruyt

  Nu we voor bijna alles een zelftest nodig hebben, verkopen naast apotheken ook winkels er. Al zijn die voorraden sneller uitgeput dan ze zelf hadden gedacht. Geert Elen van Colruyt legt uit: “We hadden 10.000 stuks die we verdeeld hebben over de winkels. Die zijn nu al uitverkocht.” Ook bij de apothekers is er een enorme stijging in de verkoop. “Maar na begin volgende week zal er terug genoeg voorraad zijn”, klinkt het daar.
 2. PORTRET. Stadens burgemeester Francesco Vanderjeugd onder vuur: “Coiffeurke” dat zichzelf soms voorbij loopt
  PREMIUM

  PORTRET. Stadens burgemees­ter Francesco Vander­jeugd onder vuur: “Coiffeurke” dat zichzelf soms voorbij loopt

  Ooit was Francesco Vanderjeugd (33) de jongste burgervader van het land. Op zijn 24ste werd hij burgemeester in Staden, een legislatuur later haalde hij er de absolute meerderheid. “Niet slecht voor een coiffeurke van simpele komaf,” klopte hij zichzelf op de borst. Als jeugdige vertegenwoordiger van de aloude middenstand leek zijn politieke carrière binnen Open VLD gelanceerd, maar hij reed zichzelf vast. Hij botste tegen een burn-out aan, deed een verkiesbare plaats cadeau, en trok zijn kandidatuur voor het voorzitterschap in om die van verliezer Bart Tommelein te steunen.
 3. Chemiebedrijf 3M geeft schoorvoetend PFOS-emissies via lucht toe
  11

  Chemiebe­drijf 3M geeft schoorvoe­tend PFOS-emis­sies via lucht toe

  De chemische stof PFOS is bij 3M in Zwijndrecht in het verleden ook via de lucht uitgestoten. Dat heeft het bedrijf na lang aarzelen toegegeven tijdens de Vlaamse parlementaire onderzoekscommissie PFOS/PFAS. Nadat een voormalig werknemer die verklaring had afgelegd, bevestigde ook vicevoorzitter Rebecca Teeters voor het eerst dat er “onder andere” via de lucht emissies waren. Meer nog, volgens de huidige EHS-manager (environment, health & safety) van het bedrijf werden ook overheidsdiensten als OVAM en Vito daarvan op de hoogte gebracht.