Roger Kesteloot, directeur-generaal van De Lijn.
Volledig scherm
Roger Kesteloot, directeur-generaal van De Lijn. © Photo News

Topman De Lijn haalt uit naar eigen Raad van Bestuur: "Lekken zijn bijzonder verontrustend en betreurenswaardig"

Antwerps sp.a-kopman Tom Meeuws zei vanmiddag op een persconferentie dat hij een klacht zal indienen tegen De Lijn omdat er details naar de pers zijn gelekt over zijn ontslag, hoewel hij in 2015 samen met De Lijn een dading afsloot om daar niet over te communiceren. De topman van De Lijn haalt ondertussen zwaar uit naar zijn eigen Raad van Bestuur wegens de lekken.

162 reacties

 • Dan Midden

  5 jaar geleden
  Kan deze persoon eens duidelijkheid verschaffen hoe mensen zoals Tom Meeuws überhaupt aan deze job geraakt zijn! Worden er voor deze postjes eigenlijk vacatures uitgeschreven waar men op kan intekenen of telt enkel de juiste politieke kleur? Aanwerven op basis van kleur en achtergrond vindt Unia onwettig tgv antidiscriminatiewetgeving. Waarom geldt deze wet niet voor politiekers?
 • Gilbert Vermeersch

  5 jaar geleden
  Kesteloot, een oude CVP'r, nu CD&V, wist er dus alles van, heeft mw Van Besien onderdak gegeven en is nu kwaad op zn eigen werknemers die lekten over 600.000+150.000 feest en belastinggeld.
 • Fons Casteels

  5 jaar geleden
  Ik vind het bijzonder verontrustend dat de directeur-generaal van De Lijn (een ex-journalist van De Morgen) zegt dat hij verontrust is door een lek binnen zijn raad van beheer. Welk bewijs heeft Kesteloot om de CD&V, vld en NVA te beschuldigen? Misschien heeft Kesteloot zélf wel gelekt. Of misschien kwam het lek van Crombez, die hoopte Meeuws zo van het toneel te kunnen verwijderen? Telkens die zijn mond open doet, verliest de SPA een halve procent in peilingen.
 • Marcel Mertens

  5 jaar geleden
  Wat een hypochriet; hij heeft Meeuws de hand boven het hoofd gehouden, en gezorgt dat zijn ontslag in der minne werdt geregeld mits een dading en ontslag vergoeding. Bij andere bedrijven was het C4 en onmiddelijk buiten wegens grove nalatigheden.
 • Werner Van der Kelen

  5 jaar geleden
  nog een geluk dat er lekken zijn, zodat het plebs te weten komt dat er met het geld gesmotst wordt dat et niet moei meer is, en waar de restjes verdwijnen in de binnenzak.
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 1. Na familiedrama: politie voerde vier interventies uit, maar vrouw wilde nooit klacht indienen tegen haar man
  Dendermonde

  Na familiedra­ma: politie voerde vier interven­ties uit, maar vrouw wilde nooit klacht indienen tegen haar man

  Na het Dendermondse familiedrama afgelopen weekend, waarbij de 33-jarige Ismail Y. zijn zwangere vrouw en zoontje doodde, raken meer en meer details bekend over de gezinssituatie. Zo moest de politie zeker vier interventies doen wegens intrafamiliaal geweld in de Zeelse woning waar Y. vroeger woonde met zijn vrouw Cennet K. (28) en hun kind. Cennet heeft daarbij nooit officieel klacht willen indienen tegen haar man.