Serge Lipszyc, topman bij Comité I
Volledig scherm
Serge Lipszyc, topman bij Comité I © Belga

Topman Comité I wijst naar extreemrechts binnen de staat in nasleep zaak Jürgen Conings: “Had er niemand belang bij dat hij nooit werd teruggevonden?"

“Als Jürgen Conings Mustafa had genoemd, zou het anders zijn gelopen.” Dat vertelt Serge Lipszyc, voorzitter van het Comité I, dat toezicht uitoefent op de inlichtingendiensten, in een explosief interview met het magazine ‘Wilfried’. Hij zegt dat sommigen binnen de Belgische staat er baat bij hebben “extreemrechts te promoten” en hij noemt Filip Dewinter een spion van de Chinezen.

 1. Zorgbetoging tegen verplichte vaccinatie grimmig verlopen: video toont brandweer en oproerpolitie neus aan neus, traangas ingezet
  Play

  Zorgbeto­ging tegen verplichte vaccinatie grimmig verlopen: video toont brandweer en oproerpoli­tie neus aan neus, traangas ingezet

  In Brussel kwamen duizenden personeelsleden uit de zorg op straat om te protesteren tegen de verplichte vaccinatie in hun sector. In totaal ging het om zo’n 3.800 manifestanten. Aan het kabinet van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) werd de sfeer grimmiger. Betogers die het gebouw wilden binnendringen, werden bespoten met traangas.
 2. REPORTAGE. Mars voor Conings: vijandigheid tegen pers, ruzie met voorbijganger en een Hitlergroet
  PREMIUM
  Maasmechelen

  REPORTAGE. Mars voor Conings: vijandig­heid tegen pers, ruzie met voorbijgan­ger en een Hitler­groet

  “De mensen die verantwoordelijk zijn voor dit alles laten hun gezicht hier niet zien. Wij staan hier nu wél.” Kartrekker Achille Chernouh staat in de gietende regen wanneer hij een groep van 150 mensen aanspreekt. De stille mars voor Jürgen Conings moet een vredevol signaal zijn en dat wordt het ook, ongeveer. De pers blijkt echter de pispaal en één agent krijgt de volle lading omdat die niet ingrijpt wanneer een voorbijganger iedereen ‘de kogel toewenst’.