BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Topgangster vrij omdat bekentenis in brand bleef

Een beruchte gangster is vrijgesproken nadat hij gedetailleerde bekentenissen had afgelegd over een schietpartij. Reden: zijn dossier ging in vlammen op tijdens een brand in het justitiepaleis. "En er was geen enkel ander bewijs."

 1. Vicepremier Van Peteghem: “Indoorevenementen met 100 man op 8 mei zal niet gaan”, tachtigtal cultuurinstellingen heropent eind april toch de deuren

  Vicepre­mier Van Peteghem: “Indooreve­ne­men­ten met 100 man op 8 mei zal niet gaan”, tachtigtal cultuurin­stel­lin­gen heropent eind april toch de deuren

  CD&V-vicepremier Vincent Van Peteghem zegt dat het niet mogelijk zal zijn om vanaf 8 mei testevenementen te organiseren met 100 personen binnen. Dat verklaarde hij vanavond bij het binnengaan van het kernkabinet, dat bijeenkomt net voor alweer een cruciaal Overlegcomité morgen. En toch, wat daar ook beslist zal worden, 80 culturele instellingen uit Brussel en Wallonië hebben al aangekondigd dat ze hun programma’s eind april sowieso gaan hernemen. Het verbod om open te gaan zullen ze naast zich neerleggen.
 2. Man die Patricia toetakelde met zwavelzuur nu ook verdacht van kindermoord

  Man die Patricia toetakelde met zwavelzuur nu ook verdacht van kinder­moord

  Richard Remes (59), die in maart 2012 tot 30 jaar cel veroordeeld werd omdat hij de 46-jarige Patricia Lefranc met zwavelzuur had overgoten, zal voor het assisenhof moeten terechtstaan voor een 26 jaar oude kindermoord. Remes zou in 1988 het 17 maanden oude dochtertje van zijn toenmalige vriendin om het leven gebracht hebben. De man werd indertijd al verdacht, maar uiteindelijk buiten vervolging gesteld. De Brusselse raadkamer heeft nu na nieuw onderzoek toch beslist de man door te verwijzen.
 1. Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleutels af
  Play

  Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleu­tels af

 2. Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt
  Play

  Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt