Koen Van Staay tijdens zijn optreden in het programma "Alloo in de gevangenis."
Volledig scherm
Koen Van Staay tijdens zijn optreden in het programma "Alloo in de gevangenis." © Patrick Lefelon

Topgangster bekend van tv krijgt 7 jaar cel voor gijzeling

De Antwerpse topgangster Koen Van Staay (40) is vanmorgen tot 7 jaar cel veroordeeld voor de gijzeling van een Nederlandse drugsdealer. Van Staay werd bekend dankzij het tv-programma "Alloo in de gevangenis."

5 reacties

 • Xander Pierot

  5 jaar geleden
  Ik heb hem pas nog gezien je zou hem zo 5 Frank geven als je hem zo zag zitten :) Maar wel vriendelijk en nog steeds een beest!
 • Steve Van der Vekens

  5 jaar geleden
  Ik ben een topburger, maar ik krijg nooit dezelfde aandacht.
 • martin govaert

  5 jaar geleden
  dit is niet de eerste keer dat die kerel iets uitsteekt , is het niet mogelijk om hem iets harder te straffen , over 7 jaar loopt hij weer vrij om de bandiet uit te hangen .
 • etienne vijverman

  5 jaar geleden
  ze veranderen nooit !!!!!
 • Jos Vermeulen

  5 jaar geleden
  Man man ik zou zot worden!
 1. “Verplicht spelen met de man die mij sloeg, wie bedenkt zoiets?” Thomas (14) werd jarenlang mishandeld door zijn vader, maar mocht van rechter geen afstand nemen
  PREMIUM
  22

  “Verplicht spelen met de man die mij sloeg, wie bedenkt zoiets?” Thomas (14) werd jarenlang mishandeld door zijn vader, maar mocht van rechter geen afstand nemen

  Jarenlang leefde Thomas (14) onder het juk van een agressieve vader. “Slaan en schreeuwen, dat vond hij normaal.” Toen hij samen met zijn moeder en zus kon vluchten, dacht Thomas veilig te zijn. Tot een rechter hem verplichtte het contact met zijn vader te herstellen. Dat werd een lijdensweg. In Vlaanderen zitten honderden kinderen in dezelfde situatie als Thomas, maar hij is de eerste die naar voor treedt. “Er wordt onvoldoende naar mishandelde kinderen geluisterd.”
 2. Wout (21) stuurt regelmatig dickpics, ook naar onbekenden: “Dit heb ik in de aanbieding. Als je wil, sta ik tot jouw beschikking”
  PREMIUM
  2

  Wout (21) stuurt regelmatig dickpics, ook naar onbekenden: “Dit heb ik in de aanbieding. Als je wil, sta ik tot jouw beschik­king”

  “Natuurlijk is het risicovol wanneer ik een foto van mijn penis naar iemand stuur. Maar dat weegt niet op tegen de kick die ik ervan krijg.” Dat zegt Wout (21), een schuilnaam. Van tijd tot tijd stuurt hij een foto van zijn geslachtsdeel via sociale media. Vooral naar mannelijke vrienden, zegt hij, maar soms ook naar mensen die hij niet kent. “De laatste stuurde ik vorige week, mét succes.”
 1. Kan ‘omgekeerd woonkrediet’ helpen om rusthuisfactuur te blijven betalen? “Huiseigenaars met inkomen onder 2.000 euro kunnen zo uit armoedecijfers verdwijnen”
  PREMIUM

  Kan ‘omgekeerd woonkre­diet’ helpen om rusthuis­fac­tuur te blijven betalen? “Huiseige­naars met inkomen onder 2.000 euro kunnen zo uit armoedecij­fers verdwijnen”

  Is het ‘omgekeerd woonkrediet’ dé oplossing voor wie zich verslikt in de hoge facturen voor een kamer in een woonzorgcentrum? “Het is alleszins een verkeerd idee dat je pensioen de kosten volledig moet dekken”, zegt Johan Staes, CEO van het Vlaams Zorgnetwerk, die het systeem opnieuw op tafel legt. Wat is zo’n omgekeerd woonkrediet? Hoe kan het mijn pensioen verhogen? En welke voorwaarden zijn eraan verbonden?
 2. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.