Topdokters De Waele en Meyfroidt in koor: "Versoepelen voor eindejaar: doe het niet"
Volledig scherm
PREMIUM
Topdokters De Waele en Meyfroidt in koor: "Versoepelen voor eindejaar: doe het niet" © Termonia - UZ Leuven

Topdokters hebben duidelijke boodschap: "Versoepelen voor eindejaar: doe het niet”

Heel wat Belgen willen de coronamaatregelen tijdens de feestperiode blijven naleven. Toch klinkt ook de roep om versoepelingen - heropenen van winkels en meer mensen rond de kerstdis - steeds luider. Hoe zien ze in de ziekenhuizen, en dan vooral op de afdelingen intensieve zorg, eindejaar tegemoet?

87 reacties

 • Bart Timperman

  2 maanden geleden
  Smijt alles maar terug open en we kunnen het nieuwe jaar beginnen met een derde golf. België doet het nu eindelijk eens beter dan andere landen, laten we dit houden voor dit jaar!
 • Stefan Delariviere

  2 maanden geleden
  Als alles dicht blijft gaan er nog meer hun job verliezen.  We krijgen twee blokken, de zorgsector die totaal niet wil weten van versoepeling.  En de rest, die denkt aan hun job en overleven.  Deze crisis moet stoppen volgend jaar, zoniet mag van mij de oorlog beginnen 
 • Theo Van Zantvoort

  2 maanden geleden
  Alles open die dokters hebben het goed voor hun centen liggen er toch werken of niet
 • walther truyens

  2 maanden geleden
  Ik hoop dat de kerstcorona's geen prioriteit gaan vragen en de +65 in de hoek gaan drummen als alles vol ligt  , ieder op zijn beurt doodgaan is nog altijd het eerlijkst .
 • Luc Berckmoes

  2 maanden geleden
  Binnen een gezin moet het kunnen voor 2 dagen Kerst en nieuwjaar maar niet onbeperkt enkel kinderen
 1. OVERZICHT. Niet-essentiële reizen naar het buitenland verboden, kappers open op 13 februari (als cijfers goed genoeg zijn)

  OVERZICHT. Niet-essentiële reizen naar het buitenland verboden, kappers open op 13 februari (als cijfers goed genoeg zijn)

  Het Overlegcomité beslist zoals verwacht om niet-essentiële reizen naar het buitenland te verbieden. De kappers krijgen dan weer hun gevraagde perspectief: zij zullen de deuren ten vroegste weer mogen openen vanaf 13 februari, op voorwaarde dat de cijfers tegen dan “goed genoeg zijn”. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) vrijdagavond aangekondigd tijdens een persconferentie. Hier een overzicht van de genomen beslissingen.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo