Neuroloog Chris van der Linden (rechts) en Hardy's advocaat Frédéric Thiebaut verlaten de rechtszaal in Tongeren.
Volledig scherm
Neuroloog Chris van der Linden (rechts) en Hardy's advocaat Frédéric Thiebaut verlaten de rechtszaal in Tongeren.

'Topdokter' Van der Linden: "Hardy wordt pas seriemoordenaar op moment dat hij parkinsonmedicatie neemt"

Neuroloog Chris van der Linden van het AZ Sint-Lucas (Gent) is op vraag van de verdediging Renaud Hardy's ziekte van Parkinson komen kaderen op het assisenproces in Tongeren. De Nederlander was in 2016 te zien in het Vier-progamma 'Topdokters' en deed datzelfde jaar mee aan 'De Slimste Mens'. Hij heeft het over een "zeer gecompliceerde" ziekte en beschrijft de gevolgen.

78 reacties

 • Etienne De Bondt

  3 jaar geleden
  En kraamt gij zulke onzin uit nadat ge eens op tv geweest bent. Mijn achting voor U is tot het minimum gedaald.
 • Marleen Gevers

  3 jaar geleden
  Die dokter is een verwaande blaaskaak, op tv verklaren dat hij 100% zeker is dat het door de medicatie komt , 100% zekerheid geven over iets zoals dit bestaat niet , bestaat zelfs niet in heel de geneeskunde. Je kan beweren dat het er door kan komen , zekerheid heb je nooit , zeker niet bij een psychopaat. Trouwens als hij niet was aangesproken door die advocaat ivm die zaak had hij gezwegen.
 • elisabeth vandyck

  3 jaar geleden
  schandalig, dat wetenschappers hier de grootste onzin uitkramen om toch maar verzachtende redenen uit te vinden en dit voor een geslepen moordenaar
 • Peter Janssen

  3 jaar geleden
  Belachelijk lees ik hier...intussen slikken ze dan zelf slaappillen en pijnstillers als snoepjes...het effect van medicatie wekt meer (zelf)moordneigingen op dan geweten wil zijn maar een seriemoordenaar mag zijn straf niet ontlopen daardoor want zelfs bewezen dan nóg moet hij gestraft worden.
 • Jef Denijs

  3 jaar geleden
  Goedkope manier om straffeloos te kunnen doen wat je wil.