Neuroloog Chris van der Linden (rechts) en Hardy's advocaat Frédéric Thiebaut verlaten de rechtszaal in Tongeren.
Volledig scherm
Neuroloog Chris van der Linden (rechts) en Hardy's advocaat Frédéric Thiebaut verlaten de rechtszaal in Tongeren.

'Topdokter' Van der Linden: "Hardy wordt pas seriemoordenaar op moment dat hij parkinsonmedicatie neemt"

Neuroloog Chris van der Linden van het AZ Sint-Lucas (Gent) is op vraag van de verdediging Renaud Hardy's ziekte van Parkinson komen kaderen op het assisenproces in Tongeren. De Nederlander was in 2016 te zien in het Vier-progamma 'Topdokters' en deed datzelfde jaar mee aan 'De Slimste Mens'. Hij heeft het over een "zeer gecompliceerde" ziekte en beschrijft de gevolgen.

78 reacties

 • Etienne De Bondt

  4 jaar geleden
  En kraamt gij zulke onzin uit nadat ge eens op tv geweest bent. Mijn achting voor U is tot het minimum gedaald.
 • Marleen Gevers

  4 jaar geleden
  Die dokter is een verwaande blaaskaak, op tv verklaren dat hij 100% zeker is dat het door de medicatie komt , 100% zekerheid geven over iets zoals dit bestaat niet , bestaat zelfs niet in heel de geneeskunde. Je kan beweren dat het er door kan komen , zekerheid heb je nooit , zeker niet bij een psychopaat. Trouwens als hij niet was aangesproken door die advocaat ivm die zaak had hij gezwegen.
 • elisabeth vandyck

  4 jaar geleden
  schandalig, dat wetenschappers hier de grootste onzin uitkramen om toch maar verzachtende redenen uit te vinden en dit voor een geslepen moordenaar
 • Peter Janssen

  4 jaar geleden
  Belachelijk lees ik hier...intussen slikken ze dan zelf slaappillen en pijnstillers als snoepjes...het effect van medicatie wekt meer (zelf)moordneigingen op dan geweten wil zijn maar een seriemoordenaar mag zijn straf niet ontlopen daardoor want zelfs bewezen dan nóg moet hij gestraft worden.
 • Jef Denijs

  4 jaar geleden
  Goedkope manier om straffeloos te kunnen doen wat je wil.
 1. Katholiek Onderwijs Vlaanderen: "Elke leerling heeft recht op schoolboeken”

  Katholiek Onderwijs Vlaanderen: "Elke leerling heeft recht op schoolboe­ken”

  Elke leerling heeft recht op schoolboeken. Dat zegt Katholiek Onderwijs Vlaanderen. “Voor elke leerling willen we het beste onderwijs. De toegang tot kwaliteitsvol schoolmateriaal is daarbij van groot belang. De kost van studieboeken mag nooit een hindernis vormen voor leerlingen”, benadrukt directeur-generaal Lieven Boeve. Ook de Vlaamse kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens reageert verontwaardigd. Volgens haar blijven de scholen verantwoordelijk, ook als ze samenwerken met een externe firma.
 1. Minderjarige moordverdachte die ontsnapte uit instelling in Wingene weer opgepakt in hotel in Blankenberge: “Hij zat verstopt in kast”

  Minderjari­ge moordver­dach­te die ontsnapte uit instelling in Wingene weer opgepakt in hotel in Blankenber­ge: “Hij zat verstopt in kast”

  De 16-jarige jongen die afgelopen weekend ontsnapte uit de gesloten inrichting in Wingene is terecht. De politie pakte hem op in een hotelkamer in Blankenberge waar hij zich samen met een tweede gevluchte jongere schuil hield. De voortvluchtige L.N. wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de moord op de 42-jarige David Polfliet, een homoseksuele man uit Sint-Niklaas.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).