Al meer dan 100 dagen mogen we dit niet meer: gezellig tafelen op restaurant. Terwijl het volgens topchefs best zou kunnen, want zij kunnen heel wat strenge regels opleggen.
Volledig scherm
PREMIUM
Al meer dan 100 dagen mogen we dit niet meer: gezellig tafelen op restaurant. Terwijl het volgens topchefs best zou kunnen, want zij kunnen heel wat strenge regels opleggen. © Henk Deleu

Topchefs komen in opstand en willen al op 1 maart openen: “Wij kunnen veilig werken, cafés niet”

De topchefs komen in opstand. Met 200 zijn ze - onder hen sterrenchefs als Gert De Mangeleer, Peter Goossens en Viki Geunes - die de heropening van hun zaak vragen op 1 maart, of ten laatste 15 maart. “Wij kunnen veilig werken. Cafés niet”, stellen ze. Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen is niet onder de indruk. “Iederéén wil open, zo snel mogelijk. Maar het overleg loopt.”

60 reacties

 • Paul Rosseels

  5 maanden geleden
  Die top chefs hebben altijd kunnen blijven werken door take away. een cafe had niets.ik dacht dat de horeca op kwam voor mekaar maar hier bewijzen de topchefs het tegenover gestelde
 • Felix Strackx

  5 maanden geleden
  Er bestaat niet zoiets als een Coronaproof restaurant. Met name in de keuken, als de virologen daar zouden gaan kijken, ze zouden nogal ogen trekken.
 • karel dillen

  5 maanden geleden
  Egoïsme ten top, voor mij enkel nog Chinees eten op restaurant
 • Marc Electeur

  5 maanden geleden
  Ik ben op 13 oktober 2020, net voor de lockdown, gaan eten in een sterrenrestaurant. Voor dat specifieke restaurant kan ik in elk geval zeggen dat ik mij er veilig voelde en dit totaal niet te vergelijken was met de gemiddelde brasserie. De dichtsbijzijnde tafel stond op minstens 4m, er was voldoende ventilatie, geen drukke obers die één en weer renden tussen de tafels,... Het restaurant was zelf tijdelijk van locatie verhuisd om de nodige afstand tussen de tafels te kunnen respecteren.
 • Karel Vandenabeele

  5 maanden geleden
  Als horeca dicht moet , moeten grootwarenhuizen, bouwwerven , bedrijven ook dicht. Geen discriminatie.
 1. Kernuitstap doet Belgische CO2-uitstoot komende jaren fors toenemen

  Kernuit­stap doet Belgische CO2-uit­stoot komende jaren fors toenemen

  De uitstoot van broeikasgassen in België is in 2020 verder gedaald. Maar de komende jaren zal de uitstoot weer toenemen, en dat komt vooral door de geplande sluiting van de kerncentrales. Het Planbureau verwacht dat de uitstoot in 2026 zowat 12 procent hoger zal liggen dan vorig jaar. “De kernuitstap veegt tien jaar klimaatbeleid in één klap weg", zegt N-VA. Volgens minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) slaat de studie van het Planbureau op het beleid van de vorige regering.
 2. Duikteam ontdekt 216 kilo cocaïne (straatwaarde 10 miljoen euro) onder Braziliaanse fruitsapboot in Gentse haven
  GENT

  Duikteam ontdekt 216 kilo cocaïne (straat­waar­de 10 miljoen euro) onder Braziliaan­se fruitsap­boot in Gentse haven

  In de Gentse haven is maandag een lading van 216 kilo cocaïne, goed voor een straatwaarde van meer dan 10 miljoen euro, ontdekt op een fruitsapboot uit Brazilië. Dat meldt de federale politie. Een duikteam haalde de cocaïne uit een zeekast onder de waterlijn van het schip, na een tip van de Australische federale politie. Het schip vervoerde sinaasappelsap in bulk vanuit Santos in Brazilië, naar de Gentse haven.