Birgit Van Mol, Julie Vermeire, Pedro Elias, Thibau Nys, Noor Vidts
Volledig scherm
Birgit Van Mol, Julie Vermeire, Pedro Elias, Thibau Nys, Noor Vidts © HLN

TOP 100 Belgen. Deze mensen heeft u op plaats 80 tot 71 gezet: “We waren twee jaar lang vooral ouders van een ziek kind. Nu moeten we ons herdefiniëren”

Had hij het voor het zeggen, Pedro Elias (47) stond deze plek af aan partner Evelien, zesjarig zoontje Rover, en alle ouders en kinderen die vandaag met kanker moeten leven. Maar u stemde voor hem, vandaar: “Dankzij Rovers genezing besef ik wat een chansaar ik ben papa te kúnnen zijn.”

 1. Gerenommeerd restaurant weer open, nadat chefkok Tom (35) te horen kreeg dat hij terminaal is: “We weten niet hoelang we nog hebben, maar we gaan er het beste van maken”
  Gent

  Gerenom­meerd restaurant weer open, nadat chefkok Tom (35) te horen kreeg dat hij terminaal is: “We weten niet hoelang we nog hebben, maar we gaan er het beste van maken”

  Toen Tom Van Lysebettens (35) te horen kreeg dat hij maar twee à drie jaar meer te leven heeft, wou hij geen verre reis meer maken of bungeejumpen. Hij en zijn vrouw Alison Roels (34) wilden vooral hun restaurant opnieuw openen, al was het maar voor even. Een maand nadat ze het nieuws hadden gekregen, staan de reservaties weer open. Cochon de Luxe is back.
 2. Mahdi wil meer duidelijk rond verblijfsaanvragen in België met nieuw koninklijk besluit

  Mahdi wil meer duidelijk rond verblijfs­aan­vra­gen in België met nieuw koninklijk besluit

  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) wil meer duidelijkheid scheppen en een einde maken aan de willekeur rond verblijfsaanvragen in ons land. Om die reden legt een nieuw koninklijk besluit (KB) nu de kosten die verbonden zijn aan de aanvragen vast. Bovendien zet het KB een anomalie uit het verleden recht waardoor vreemdelingen naar de rechtbank trokken omdat de retributie voor hun aanvraag niet correct was berekend.