De Sky ECC-operatie.
Volledig scherm
PREMIUM
De Sky ECC-operatie. © al

Tonnen cocaïne, versleutelde telefoons, onthoofdingen en een criminele onder- en bovenwereld: zo gaat de drugsmaffia in ons land echt te werk

Dinsdag werd in Brussel de zoveelste klap uitgedeeld aan de criminele wereld, dankzij operatie Sky ECC. Die operatie ging zeven maanden geleden van start, nadat het geliefkoosd communicatiemiddel van de drugskartels gekraakt werd. Sindsdien volgde de ene politieactie na de andere: meerdere bendes werden opgerold, tonnen drugs onderschept en een ware drugsoorlog werd blootgelegd. Wat volgt is een overzicht van alles wat we tot dusver te weten kwamen, van de schuilnamen over de granaataanslagen tot de bedreigingen en afrekeningen, inclusief onthoofdingen. En het einde is nog lang niet in zicht. 

 1. Man die zwaargewond raakte bij gasexplosie in Luik buiten levensgevaar, mogelijk sprake van wanhoopsdaad
  Update

  Man die zwaarge­wond raakte bij gasexplo­sie in Luik buiten levensge­vaar, mogelijk sprake van wanhoops­daad

  De man die gisteren zwaargewond raakte bij de gasontploffing in de Luikse gemeente Blegny is buiten levensgevaar. Dat meldt RTL Info. Volgens dezelfde bron wordt de totale schade in de straat geschat op bijna 1 miljoen euro. Volgens SudInfo bracht het slachtoffer zijn eigen woning tot ontploffing in een poging een einde aan zijn leven te maken. De man zou een recente relatiebreuk niet kunnen verwerken, klinkt het.
 2. Hoe operatie Sky zorgde voor de ontdekking van een ware drugsoorlog in onze hoofdstad: minstens acht moorden
  PREMIUM

  Hoe operatie Sky zorgde voor de ontdekking van een ware drugsoor­log in onze hoofdstad: minstens acht moorden

  November vorig jaar in Molenbeek. Een Albanese man wordt op straat doorzeefd met minstens acht kogels. Hij moest dood, zoveel is duidelijk. De speurders stonden voor heel wat vraagtekens, tot de onderschepte berichten in operatie Sky hen een spoor gaf: een ware drugsoorlog binnen de Brusselse maffia. Een territoriale vete tussen twee clans die al resulteerde in minstens acht afrekeningen, zowel in ons land als in Albanië.