Tomorrowland 2019.
Volledig scherm
Tomorrowland 2019. © Klaas De Scheirder

Tomorrowland kan niks terugbetalen van 1,8 miljoen euro Vlaamse steun

De 1,8 miljoen euro aan Vlaamse steun die Tomorrowland kreeg om dit jaar alsnog een festival te organiseren, is al volledig besteed aan voorschotten aan leveranciers. Dat zegt de festivalorganisatie. Een terugbetaling zit er volgens Tomorrowland niet in. Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) verklaarde vanochtend nog dat het festival enkel de kosten zou moeten terugbetalen die het nog zou kunnen recupereren.

164 reacties

 • Lucas De groot

  1 jaar geleden
  Waarom moet daar geld ingepompt worden van de belastingbetaler om nog rijker te worden, in wie zijn zakken blijft het grote deel steken. En de somers kan beter bij zijn vriendjes op de vismarkt wijntjes gaan drinken.
 • Chris Wouters

  1 jaar geleden
  TML vindt al jaren plaats. Ik geloof niet dat ze dat uit pure liefdadigheid doen en geen winst maken. Waar zit die winst van de vorige edities? Opzoeken en die dan gebruiken om de subsidies (die overbodig zijn voor zulk een evenement), terug te laten betalen!
 • Catherine Mistiaen

  1 jaar geleden
  Oef, deze annulering is een goeie zaak. De redenering à la: "Nu verliezen we veel geld en werkgelegenheid.", zou betekenen dat we anno 2021 nog altijd massaal steenkool zouden opgraven in België. Dit steungeld van de overheid (ons belastinggeld waarschijnlijk) was niet bedoeld voor het psychologisch welzijn van de bevolking, en in het bijzonder van de jeugd. Het was bedoeld om de commercie in stand te houden. Meer niet. Geen nobel of edel streefdoel dus, maar platte commercie.
 • nicole desseyn

  1 jaar geleden
  Hun boekhouding eens nazien en al hun bezittingen aanslaan al dat geld kan niet allemaal in voorschotten zijn opgegaan en de inkomsten van de ticketverkoop ? Die kan toch gevorderd worden ?
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Die leveranciers moeten niets leveren. Dan is het toch gebruikelijk om een voorschot terug te betalen. En er is geen juridische grond om die dan zo maar op zak te steken.
 1. Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe
  Play
  TV
  2

  Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe

  De trailer voor de zevende aflevering van HBO-serie ‘House of the Dragon’ toont de eerste beelden van wat een zeer intense aflevering blijkt te worden. Het begint met de nasleep van de vurige dood van Laena Velaryon. Maar daar blijft het niet bij. Want er wordt ook een draak vermist en er lijken dodelijke allianties te zijn gevormd terwijl de spanningen in Westeros hun hoogtepunt bereiken.
 2. ONZE OPINIE. Tomorrowland: waarom een zwart-witkeuze tussen een festival met 75.000 mensen uit alle hoeken van de wereld of helemaal niets?
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. Tomorrow­land: waarom een zwart-witkeuze tussen een festival met 75.000 mensen uit alle hoeken van de wereld of helemaal niets?

  De affiche voor de “zomer van de vrijheid” ziet er net iets anders uit dan verwacht. Met dank aan het DJ-duo “The Evil Twins” - ook bekend als de burgemeesters van Boom en Rumst - die donderdag een streep trokken door Tomorrowland. De redding moet nu komen van andere grote namen uit de dancewereld zoals MC Bart Somers & DJ Jan Jambon. Als gewone festivalganger sta je er met open mond naar te kijken: hoe kan het dat dit wordt gezien als een zwart-witkeuze tussen een festival met 75.000 mensen uit alle hoeken van de wereld of helemaal niets? Zoals het al maanden klinkt in de song van ‘The Subs’: “I want to dance again”. Ook al is het dan met 15.000 Vlamingen uit Schellebelle en Zoersel.