Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Tommelein: “Vraag me af of een puur liberale partij nog zin heeft”

Vlaams Parlementslid en burgemeester van Oostende Bart Tommelein (Open Vld) vraagt zich in een interview in Knack af of de traditionele centrumpartijen niet beter zouden opgaan in een groter geheel. "Ik ben en blijf liberaal, maar ik vraag me af of een puur liberale partij nog zin heeft", klinkt het.

265 reacties

 • Paul van de velde

  9 maanden geleden
  Vraag me af of vld nog zin heeft. Ze geraken onder de kiesdrempel.
 • Leonarda Van Opbroecke

  9 maanden geleden
  Lees... " zitjes" en " postjes" samen bundelen. Trouwens Vivaldi is toch al bundeling van verliezende partijtjes? Maw gaan ze in 2024 dezelfde tour op en krijgen we Vivaldi II . Goede nieuws is dat op het moment de geldschuiven dan toch niet leeg zijn en dat er nog veel miljoenen/ miljarden kunnen uit getrokken worden uit verspilzucht
 • Marc Baeyens

  9 maanden geleden
  Ik vraag me af of een puur trado-partij nog zin heeft.
 • ronny cuypers

  9 maanden geleden
  Politieke partijen zijn niks meer dan een vervelend aanhangsel van goede politici. Wij hebben geen partijen nodig. Wat we moeten hebben is meer politici die zich inzetten voor het volk. En welke de favoriete kleur of het favoriete schoenmerk is heeft daar in wezen niks mee te maken.
 • phil smedts

  9 maanden geleden
  Een liberale partij die de belangrijke dingen van ons land uitverkocht heeft, om de belastingsbetaler er vervolgens een hoge huurprijs voor te laten betalen hebben we inderdaad niet nodig. Ook niet een liberale partij die ons allerlei leugens verkocht heeft ivm de zonnepanelen, of waarvan de leden regelmatig al ruziemakend over de straat rollen. En ook niet een partij die liefst ons belastingsgeld zoveel mogelijk overhevelt naar de bedrijven. Zulke partij verdwijnt best snel.
 1. Hét geheim van 80 jaar huwelijk? Angeline (97) en Eduard (99) zijn langst getrouwde koppel van ons land: “Het was destijds van moetens, maar je ziet... het is meegevallen, hé”
  PREMIUM
  Houthalen-Helchteren
  17

  Hét geheim van 80 jaar huwelijk? Angeline (97) en Eduard (99) zijn langst getrouwde koppel van ons land: “Het was destijds van moetens, maar je ziet... het is meegeval­len, hé”

  Tachtig jaar huwelijk. Tàchtig. Dat verdient pralines van de koning en een kus van de burgemeester. Want nooit eerder mocht in ons land een echtpaar klinken op een eiken bruiloft. Maria Angelina Haeseldonckx (97) en Eduard Cuyvers (99) uit Houthalen-Helchteren gaven elkaar in 1943 het jawoord. “Ruzie? Maken we nooit. En na al die jaren zijn we nog steeds niet uitgepraat.”
 2. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).