Ex-minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) wijst met beschuldigende vinger naar N-VA.
Volledig scherm
Ex-minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) wijst met beschuldigende vinger naar N-VA. © De Rycke/Proot

Tommelein bijt van zich af in klucht rond zonnepanelen: “N-VA heeft digitale meter door parlement gejaagd”

Binnenland“Ik pik niet langer dat men alleen mij de zwartepiet toeschuift voor het zonnepanelendebacle. Het is de N-VA die de digitale meter met de karwats door het parlement heeft gejaagd na mijn vertrek naar Oostende.” Dat zegt gewezen minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) zaterdag in een interview in De Tijd.

397 reacties

 • Rigo Van Loy

  2 maanden geleden
  Sta te popelen om te gaan kiezen, the sooner the better...
 • jeroen Deschrijver

  2 maanden geleden
  De ganse discussie komt erop neer dat alle regeringen die iets moesten doen, de Vlaming gewoon laten stikken hebben. En waarom kan het in Wallonie en Brussel nog wel? Discriminatie van de Vlaming. UNIA, Waar ben je?
 • Georgette Vanoverbeke

  2 maanden geleden
  Wat hebben wij geleerd !! nooit of nooit nog een politieker geloven met beloften en dit is meestal tegen de verkiezingen om zieltjes te winnen ,maar daar zal er toch geen mens meer inlopen.
 • Fred Kijzer

  2 maanden geleden
  Wat ik schabouwelijk vind is dat het grondwettelijk hof de rush op zonnepanelen nog heel 2020 heeft laten doorgaan en pas op het einde van het jaar de bom heeft laten ontploffen, zitten daar misschien mensen bij die belangen hebben in die sector? En waarom blijven ze oorverdovend stil over de massale groenestroomcertificaten voor grote bedrijven? Durven ze daar niet aan raken misschien?
 • Dirk Sonck

  2 maanden geleden
  Hou toch op. De mensen zijn jiet dom. Tommelein is gewoon gaan lopen. Het was hij wel die hoogst persoonlijk een aantal keren de goed nieuws show is komen presenteren!
 1. Meer dan 18.000 verdwijningen van minderjarige vreemdelingen in Europa laatste drie jaar

  Meer dan 18.000 verdwijnin­gen van minderjari­ge vreemdelin­gen in Europa laatste drie jaar

  Tussen 2018 en 2020 zijn in Europa 18.292 verdwijningen geregistreerd van niet-begeleide minderjarige vreemdelingen. Dat berichten Knack en De Standaard op basis van een onderzoek van journalistencollectief Lost In Europe, waar Knack en De Standaard aan meewerkten. Het daadwerkelijke aantal verdwijningen ligt sowieso nog hoger. Meerdere landen - waaronder Frankrijk en Roemenië - registreren de verdwijningen niet.
 2. Onzekerheid door zonnepanelenheisa: wat als je NU moet kiezen tussen zonnepanelen of gas? Energiespecialist geeft advies
  PREMIUM

  Onzeker­heid door zonnepane­len­hei­sa: wat als je NU moet kiezen tussen zonnepane­len of gas? Energiespe­ci­a­list geeft advies

  Een nieuwe juridische procedure in de zonnepanelensaga roept opnieuw heel wat vragen op bij eigenaars van zulke panelen, en bij Vlamingen die aan een bouw- of verbouwtraject willen beginnen. Wat met de digitale meter, wat met de compensatieregeling, en vooral: wat met mijn warmtepomp? Want energie-experts zien vooral deze laatste groep het kind van de rekening worden. Terug naar gas dan maar? “Nu heb je de keuze tussen de goedkoopste oplossing of een gokje naar de toekomst”, zegt VITO- en Energyville-specialist Koen Vanthournout.
 3. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee

 2. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
  Play

  De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee