Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken © Photo News

Tom Van Grieken spreekt over ‘dominant’ blank Vlaanderen: “Zijn uitspraken zijn een aanval op de mensenrechten”

Voor Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken moet Vlaanderen ‘dominant’ blank zijn, zei hij in De Tijd. Zelden definieerde Van Grieken identiteit in zulke directe raciale termen. “Dit is een uitspraak die in 2024 nog wel eens op tafel gaat komen.”

158 reacties

 • Tom Verlinde

  10 maanden geleden
  Tom van grieken heeft 100% gelijk
 • Bart Wierinckx

  1 jaar geleden
  Wat is er toch zo moeilijk aan om deftig te integreren? Dit heeft niks met racisme te maken. Het aanleren van waarden, normen en respect is zo veel belangrijker dan altijd maar geviseerd te worden!
 • Fons Dewaele

  1 jaar geleden
  Iedereen is welkom, de boodschap is en moet blijven, aanpassen of ophoepelen.
 • Jan Verbinnen

  1 jaar geleden
  Klopt dat iedereen die onze waarden en normen respecteerde welkom is. Maar als er een dag komt dat de autochtone bevolking in minderheid is, dan veranderen die waarden en normen. En daar kan niemand iets aan doen. Tenzij je voorkomt dat je in minderheid bent. En het is raar dat je zo moet denken. Mss ipv iedereen opvang te geven, zouden we problemen terplaatse moeten oplossen. Maar dat gebeurd enkel als er geld te verdienen is cfr. Irak.
 • Eric Leysen

  1 jaar geleden
  Het standpunt van het Vlaams belang is : iederéén die zich in onze maatschappij wil integreren en komt om een leven op te bouwen door te werken en mee aan de maatschappij te bouwen, is welkom. Degenen die komen om ons sociaal systeem te plunderen, criminele feiten plegen en niét willen integreren, zijn niét welkom. Geef ze eens ongelijk.
 1. INTERVIEW. Tom Van Grieken: “Denkt u écht dat ik blij ben met wat Jürgen Conings heeft gedaan?”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Tom Van Grieken: “Denkt u écht dat ik blij ben met wat Jürgen Conings heeft gedaan?”

  Tom Van Grieken (34) kreeg afgelopen week de wind van voor en van achter. In een peiling van VRT en De Standaard ging Vlaams Belang opnieuw vooruit en is de partij met 24,7 procent de grootste van Vlaanderen. Maar toen de extreemrechtse militair Jürgen Conings wapens stal om viroloog Marc Van Ranst te doden en een boobytrap plaatste om ordehandhavers al dan niet dodelijk te verwonden, kreeg Vlaams Belang de kritiek een voedingsbodem te zijn voor dat soort terreur. “Hoe vaak moet ik nog herhalen dat wij élke vorm van geweld afkeuren?”, zucht Van Grieken. Maar het Vlaams Belang-raadslid dat Jürgen Conings ‘de ultieme verzetsstrijder’ noemt, krijgt wel geen sanctie.