Tom Van Grieken reageerde strijdvaardig op het nieuws over de peiling.
Volledig scherm
Tom Van Grieken reageerde strijdvaardig op het nieuws over de peiling. © BELGA

Tom Van Grieken: “Onze missie is duidelijk: de grootste worden in 2024"

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken reageert uiteraard verheugd op de score van zijn partij in onze Grote Peiling. De uitslag was deels verwacht, maar dat Vlaams Belang de grootste zou worden, had ook Van Grieken niet zien aankomen, zegt hij vanavond op een strijdmeeting van zijn partij in Gent.

14 reacties

 • Ronny Claes

  2 jaar geleden
  Succes Tom !!
 • Ludwin De Roest

  2 jaar geleden
  Veel succes gewenst bij de verkiezingen begin volgend jaar
 • Susie Casteleyn

  2 jaar geleden
  In 2024 zal er geen enkele partij nog aan VLAAMS BELANG kunnen tippen want ze blijven aangroeien! Mijn stem blijven ze behouden. Toppie
 • luc caels

  2 jaar geleden
  Jens, dat zijn mensen die het willen zien veranderen. Niet meer of niet minder
 • adam naaktgeboren

  2 jaar geleden
  Het kalf is allang verdronken. Wat het VB destijds en nu verkondigde is realiteit geworden. Iedereen lachte hun uit maar vanbinnen dacht iedereen dat ze weleens gelijk konden hebben. Dus zweeg iedereen en potterden de regering verder. Een wirwar van regels en wetten werden ons door de strot gejaagd waardoor je de bomen door het bos niet meer zag. Nu zitten we ermee. Dit hadden we niet zien aankomen zou Geens zeggen. Ooit zei zelfs iemand” we lossen de problemen op als ze zich voordoen” Te laat!
 1. Weyts wil acuut lerarentekort bestrijden met ‘pakket van 10 maatregelen’, parlementsleden stellen zich vragen bij gang van zaken: “Regeringsvoorstel of gewoon wat losse ideeën?”
  Play
  108

  Weyts wil lerarente­kort bestrijden met ‘pakket van 10 maatrege­len’, parlements­le­den stellen zich vragen bij gang van zaken: “Regerings­voor­stel of gewoon wat losse ideeën?”

  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts legt 10 maatregelen op tafel om iets te doen aan het acute lerarentekort in het Vlaamse onderwijs. Het gaat om maatregelen waarmee hij zowel de zij-instroom in het onderwijs wil versterken als bepaalde groepen wil “activeren”, zo klinkt het. De N-VA-minister stelde zijn 10 voorstellen woensdag voor in een actualiteitsdebat in het Vlaams Parlement. De manier waarop zorgde evenwel meteen voor kritiek bij zowel meerderheid als oppositie.
 1. Ziekenhuizen willen vaccinweigeraars schorsen en desnoods ontslaan: “Wie zich niet laat vaccineren, hoort niet thuis in de zorg”
  Play

  Ziekenhui­zen willen vaccinwei­ge­raars schorsen en desnoods ontslaan: “Wie zich niet laat vaccineren, hoort niet thuis in de zorg”

  De ziekenhuizen adviseren minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) om vaccinweigeraars in de zorg te schorsen en desnoods zelfs te ontslaan. Dat staat in een advies van de Natio­nale Arbeidsraad (NAR) dat De Tijd kon in­kijken en wordt bevestigd bij HLN LIVE. "Er is geen tijd meer te verliezen", zegt Margot Cloet, de topvrouw van ziekenhuiskoepel Zorgnet­-Icuro.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. ANALYSE. De opgestoken middelvinger van de kiezer die niet te relativeren valt
  PREMIUM

  ANALYSE. De opgestoken middelvin­ger van de kiezer die niet te relative­ren valt

  Het is dat we het in de titel graag netjes houden, anders hadden we het resultaat van onze driemaandelijkse Grote Peiling hier omschreven als —copyright Flip Kowlier — een welgemeende fuck you van de malcontente, balorige Vlaming. Nu houden we het op een opgestoken middelvinger. Dat klinkt beleefder, maar het gebaar is er niet minder heftig om en het signaal valt onmogelijk te negeren, zelfs niet te relativeren.