Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken.
Volledig scherm
Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. © EPA

Tom Van Grieken herverkozen als Vlaams Belang-voorzitter met 97,4 procent van stemmen

Tom Van Grieken is met een monsterscore van 97,4 procent herverkozen als voorzitter van het Vlaams Belang. In zijn verkiezingstoespraak maakte hij duidelijk dat hij van Vlaams Belang een principiële beleidspartij wil maken. “Aan de zijlijn blijven staan en zien hoe Vlaanderen verarmt en ontvolkt is geen optie”, vond hij.

54 reacties

 • Frank De Rycke

  3 jaar geleden
  @Chris Drulle omdat die 97% het niet nodig vind om nog andere kandidaten voor te stellen gewoonweg daar Tom zijn partij goed leid ...in elk debat blijft hij de bovenhand halen en steeds op een beleefde toon ....niet zoals al die andere partijen die het niet kunnen laten om met drek te gooien , dit doen ze zelfs onder elkaar !
 • Marc Baeyens

  3 jaar geleden
  Van Grieken geeft de trado partijen een koekje van eigen deeg. Met zijn 1500 euro pensioen kunnen ze het VB ten minste op dát punt niet diaboliseren.
 • Luc Vertaelen

  3 jaar geleden
  en nu, de geschiedenis in gaan als sloper van 't cordon? vb zal nooit absolute meerderheid halen in belgie, zelfs niet als ze zouden samengaan met nva. vanaf de moment dat ze zullen samengaan met eender welke partij en regeren, is het toegeven en zal er stemmen verlies zijn, de geschiedenis zal zich herhalen, en er zal niets veranderen, zolang er geen confederalisme is. Wat is daar tegen, de zaken die goed gaan federaal houden en de rest opsplitsen. succes
 • Jos Temmerman

  3 jaar geleden
  Volgende verkiezingen halen ze 45%
 • mieke vermeulen

  3 jaar geleden
  Gelukkig is er nog één partij die achter eigen volk staat .
 1. Dakwerker Doron (40) gaat één dag per maand gratis kleine klusjes uitvoeren: “Lekkende kraan of piepende deur? Bel me, ik los het op”
  Rijkevorsel

  Dakwerker Doron (40) gaat één dag per maand gratis kleine klusjes uitvoeren: “Lekkende kraan of piepende deur? Bel me, ik los het op”

  Doron Oogjen (40) heeft er twee jaar over nagedacht, maar nu heeft hij zijn bericht toch de wereld ingestuurd. De zaakvoerder van een dakwerkersbedrijf uit Rijkevorsel gaat al komende jaar één dag per maand een snipperdag nemen om gratis klusjes bij mensen uit te voeren. “Ik ben niet de grote filosoof, maar als we allemaal af en toe iets goeds proberen te doen voor een ander, dat zou toch mooi zijn, niet?”
 2. Covid-19 veroorzaakt delirium en geheugenproblemen: “1 op de 7 krijgt psychische problemen na corona”
  PREMIUM

  Covid-19 veroor­zaakt delirium en geheugen­pro­ble­men: “1 op de 7 krijgt psychische problemen na corona”

  Corona-infecties veroorzaken immuunreacties die zenuwcellen in de hersenen beschadigen, met deliriums en geheugenproblemen tot gevolg en een verhoogd risico op dementie. Dat bevestigt een studie van de Londense universiteit King’s College. “Eén op de zeven mensen die met het coronavirus besmet raakten, houdt daar aanhoudende klachten zoals hersenmist, concentratie- en slaapproblemen aan over”, weet professor psychiatrie Manuel Morrens (UAntwerpen).