Tom Van Grieken: “Door iemand minder te betalen - en we kunnen met minder - ga je geen betere politici krijgen”

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken ziet meer heil in het halveren van het aantal parlementsleden in ons land dan in het halveren van het loon van die parlementsleden. Dat heeft hij gezegd tijdens het grote voorzittersdebat aan de universiteit van Antwerpen. “Er is een reden waarom je politici best oké betaalt”, klonk het duidelijk. “Als je als politicus betaald wordt, ben je niet vatbaar voor corruptie.”

351 reacties

 • eric meers

  2 dagen geleden
  Een goede of zelfs zeer goede verloning is totaal geen garantie dat men niet corrupt gaat zijn , Dat hebben we in het verleden al dikwijls genoeg gezien .
 • Daisy Daelemans

  2 dagen geleden
  Misschien geen betere politici, maar wel een opvulling van de staatskas die voor één keer eens niet uit de zakken van de werkman komt.
 • Ibrahim El oueryaghely

  3 dagen geleden
  Ze kondigen weer besparingen aan m, waarom niet de besparingen doen op de lonen van die politiekers ipv bij de gewone burger geld te bedelen.
 • Eddy De Schrijver

  3 dagen geleden
  @ Kurt De Kind Volledig mee eens! Jammer dat de politiek te veel postjes wil beschermen. Als je dan nog eens ziet hoeveel personeel er nog bij komt dat betaald wordt van ons belastinggeld, om nog te zwijgen over de infrastructuur en gebouwen. Hier hoor je zelden iets over. Ik ben blij dat Tom Van Grieken dit op tafel gooit.
 • Werner Van Calster

  3 dagen geleden
  Nee, mr Van Grieken waarschijnlijk gaat u gelijk hebben, de kans dat we d'r betere gaan krijgen is klein, maar zoals het verleden bewezen heeft: door ze veeel teveeel te betalen hebben we d'r ook geen betere gekregen. dus kunnen we beter als "een goede huisvader" onze centen in onze zakken houden , niet?
 1. Na verkrachtingszaak in cafés Elsene: staatssecretaris Schlitz roept spoedvergadering bijeen
  Elsene

  Na verkrach­tings­zaak in cafés Elsene: staatsse­cre­ta­ris Schlitz roept spoedverga­de­ring bijeen

  Staatssecretaris voor Gendergelijkheid Sarah Schlitz (Ecolo) zal woensdag tijdens een federale spoedvergadering samenzitten met minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Dat meldt Le Soir. De vergadering vindt plaats naar aanleiding van verschillende getuigenissen over seksueel misbruik in de uitgaansbuurt van de Brusselse gemeente Elsene. De burgemeester van Elsene, Christos Doulkeridis (Ecolo), liet eerder uitschijnen dat twee betrokken cafés, Waff en El Café, gesloten zouden worden. Daar is nu echter geen sprake meer van.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.