Tom Van Grieken: “Door iemand minder te betalen - en we kunnen met minder - ga je geen betere politici krijgen”

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken ziet meer heil in het halveren van het aantal parlementsleden in ons land dan in het halveren van het loon van die parlementsleden. Dat heeft hij gezegd tijdens het grote voorzittersdebat aan de universiteit van Antwerpen. “Er is een reden waarom je politici best oké betaalt”, klonk het duidelijk. “Als je als politicus betaald wordt, ben je niet vatbaar voor corruptie.”

351 reacties

 • eric meers

  1 week geleden
  Een goede of zelfs zeer goede verloning is totaal geen garantie dat men niet corrupt gaat zijn , Dat hebben we in het verleden al dikwijls genoeg gezien .
 • Daisy Daelemans

  1 week geleden
  Misschien geen betere politici, maar wel een opvulling van de staatskas die voor één keer eens niet uit de zakken van de werkman komt.
 • Ibrahim El oueryaghely

  2 weken geleden
  Ze kondigen weer besparingen aan m, waarom niet de besparingen doen op de lonen van die politiekers ipv bij de gewone burger geld te bedelen.
 • Eddy De Schrijver

  2 weken geleden
  @ Kurt De Kind Volledig mee eens! Jammer dat de politiek te veel postjes wil beschermen. Als je dan nog eens ziet hoeveel personeel er nog bij komt dat betaald wordt van ons belastinggeld, om nog te zwijgen over de infrastructuur en gebouwen. Hier hoor je zelden iets over. Ik ben blij dat Tom Van Grieken dit op tafel gooit.
 • Werner Van Calster

  2 weken geleden
  Nee, mr Van Grieken waarschijnlijk gaat u gelijk hebben, de kans dat we d'r betere gaan krijgen is klein, maar zoals het verleden bewezen heeft: door ze veeel teveeel te betalen hebben we d'r ook geen betere gekregen. dus kunnen we beter als "een goede huisvader" onze centen in onze zakken houden , niet?
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.