VRT
Volledig scherm
© VRT

Tom Lenaerts over affaire-De Pauw: “Het had nooit tot een rechtszaak mogen komen”

Televisiemaker Tom Lenaerts heeft zaterdagavond in het Canvas-programma ‘Alleen Elvis blijft bestaan’ gereageerd op de affaire-De Pauw. Hij vertelde dat het nieuws destijds insloeg “als een bom” en noemde de zaak “tragisch” en “intriest”. “Het had nooit tot een rechtszaak mogen komen”, zei hij ook. “Iedereen die erbij betrokken is, is vernederd de voorbije jaren.”

 1. Acht vrijspraken, vijf keer schuldig: vrouwen die zelf plagerige sms'jes stuurden naar Bart De Pauw krijgen ongelijk
  PREMIUM

  Acht vrijspra­ken, vijf keer schuldig: vrouwen die zelf plagerige sms'jes stuurden naar Bart De Pauw krijgen ongelijk

  Van de dertien vrouwen is er bij vijf van hen reden tot een veroordeling, aldus de rechtbank. Bij de acht anderen is er een vrijspraak, omdat er geen bewijs is of omdat “er wederzijdse (lust)gevoelens waren”. Ook als er een humoristische of plagerige toon was, zag de rechtbank in enkele gevallen geen reden tot veroordeling. “Ze gebruikt in haar antwoord emoticons met oogjes in de vorm van hartjes.”
 2. Partijvoorzitters De Wever en Lachaert voor het eerst samen in studio na vorming federale regering: “Ideologisch zijn we mekaars beste vrienden”

  Partijvoor­zit­ters De Wever en Lachaert voor het eerst samen in studio na vorming federale regering: “Ideolo­gisch zijn we mekaars beste vrienden”

  De vorming van de federale regering heeft diepe wonden geslagen bij de N-VA, die de Open Vld daarin woordbreuk verwijt. Het zit sindsdien stevig scheef tussen N-VA-voorzitter Bart De Wever en zijn collega van de Open Vld, Egbert Lachaert. Voor het eerst zaten ze vanochtend nog eens samen in een tv-studio, die van De Zevende Dag. Tot een grote verzoening kwam het niet, al waren beide voorzitters het over sommige punten roerend met elkaar eens. “Ideologisch zijn me mekaars beste vrienden, maar ik heb een fundamenteel probleem met Vivaldi omdat die federale regering geen Vlaamse meerderheid heeft”, zei De Wever.