Zo'n beelden zien we steeds minder. Van de snelwegen verkeert 64,3 procent in normale of uitstekende staat.
Volledig scherm
Zo'n beelden zien we steeds minder. Van de snelwegen verkeert 64,3 procent in normale of uitstekende staat. © PHOTO_NEWS

Toestand Vlaamse autosnelwegen verbetert voor zevende jaar op rij

mobiliteitDe toestand van de snelwegen gaat er voor het zevende jaar op rij op vooruit. Dat blijkt uit het rapport "Toestand van het wegennet" dat vandaag is voorgesteld in het Vlaams Parlement. Van de snelwegen verkeert 64,3 procent in normale of uitstekende staat. Dat is de beste score in tien jaar. Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts wil de focus stilaan verleggen naar de gewestwegen, want daar is werk aan de winkel, zo blijkt nog uit de cijfers.

 1. Weyts: "Snelheidsbeperking heeft negatief effect op doorstroming"
  Antwerpse ring

  Weyts: "Snelheids­be­per­king heeft negatief effect op doorstro­ming"

  Een snelheidsbeperking op de Antwerpse ring van 100 tot 70 km per uur heeft geen positief effect op de doorstroming. Op bepaalde plaatsen en - met uitzondering van de E17 - op de toekomende snelwegen nemen de files hierdoor licht toe. Er valt ook geen significant effect te verwachten op de uitstoot van schadelijke stoffen en de verkeersveiligheid. Dat stelt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts in antwoord op een schriftelijke vraag van Yasmine Kherbache (sp.a).
 1. Slippende BMW raakt op een haar na andere auto na wilde achtervolging
  Play

  Slippende BMW raakt op een haar na andere auto na wilde achtervol­ging

 2. Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst

  Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst