Jean-Luc Gala is allerminst een fan van de horecasluiting. "We zijn heel onvoorzichtig aan het omspringen met onze economie en met de mentale gezondheid van onze bevolking."
Volledig scherm
PREMIUM
Jean-Luc Gala is allerminst een fan van de horecasluiting. "We zijn heel onvoorzichtig aan het omspringen met onze economie en met de mentale gezondheid van onze bevolking." © Joel Hoylaerts/Photo News

“Toestand is minder erg dan men doet uitschijnen”: Brusselse prof Jean-Luc Gala blijft Vlaamse experts ‘paniekzaaiers’ noemen

“Strengere maatregelen zijn nergens voor nodig”, zei Jean-Luc Gala amper twee weken geleden. Het diensthoofd van het Saint-Lucziekenhuis in Brussel en de hoogleraar infectieziekten aan de UCL noemde Marc Van Ranst, Steven Van Gucht en andere Erika Vlieghes onheilsprofeten en paniekzaaiers. Vandaag lijkt de realiteit in zijn gezicht ontploft, maar de prof ziet dat anders. “We reageren overdreven. De toestand is minder erg dan men doet uitschijnen. De horeca sluiten is bullshit.”

200 reacties

 • Gilbert Van den Berghe

  1 jaar geleden
  Aan iedereen die zo hoog oploopt met die Gala...en graag aan de krant ook , die man is  nu  door zijn eigen universiteit én door zijn eigen hospitaal teruggefloten . Zegt dat soms niet genoeg ? Of zijn ALLE mensen van die univ en alle wetenschappers en ALLE dokters van die kliniek onnozelaars die alleen maar overdrijven en paniek zaaien ?  Wanneer komt hier eindelijk eens het verstand terug bij alle ontkenners en non believers , medeplichtig aan de enorme opstoot die er nu is ? 
 • Peter Straetemans

  1 jaar geleden
  Aan de reacties hier zie je al wie zich wel en wie zich niet aan de regels houd. Die man heeft ongelijk. En de ontkenners hier staan te janken als ze zelf corona oplopen en willen dan ook nog snel geholpen worden. De egoïsten.
 • Liese VdVijver

  1 jaar geleden
  Mondmaskers houden ook de gewone griep tegen. Zouden er nu dit jaar meer of minder mensen gestorven zijn door griep?
 • Roger Bosman

  1 jaar geleden
  Heeft deze man zijn diplomas ergens gekocht misschien? Hij legt ook nergens uit wat hij dan voorstelt om te doen. Niets doen en gewoon iedereen thuis laten (sterven)? Dan zijn de hospitalen ook niet overbevolkt natuurlijk maar de frigos bij de begrafenisondernemers dan weer wel. Oppakken en Afvoeren deze professor.
 • Thomas Hamerlijnck

  1 jaar geleden
  De kolonel maakt allicht een punt - maar internationaal en nationaal is de gehele tendens van het gelijk toch anders. Als zijn mening mensen ertoe brengt om minder voorzichtig te zijn, dan is die mening gevaarlijk.
 1. Federale ministerraad keurt nieuwe spreidingsplan militaire kwartieren goed
  10

  Federale minister­raad keurt nieuwe spreidings­plan militaire kwartieren goed

  Het Belgische leger zal de komende jaren geen kazernes sluiten, behalve de vijf waarvan het lot reeds bij vroegere herstructureringen bezegeld werd. Wel zullen er nieuwe 'Kwartieren van de Toekomst' worden gebouwd in Charleroi en in de provincie Oost-Vlaanderen. De ministerraad heeft dat nieuwe kwartierplan van Defensie vrijdag goedgekeurd, zo maken bevoegd minister Ludivine Dedonder en Chef Defensie Michel Hofman maandag bekend.
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.