Jean-Luc Gala is allerminst een fan van de horecasluiting. "We zijn heel onvoorzichtig aan het omspringen met onze economie en met de mentale gezondheid van onze bevolking."
Volledig scherm
PREMIUM
Jean-Luc Gala is allerminst een fan van de horecasluiting. "We zijn heel onvoorzichtig aan het omspringen met onze economie en met de mentale gezondheid van onze bevolking." © Joel Hoylaerts/Photo News

“Toestand is minder erg dan men doet uitschijnen”: Brusselse prof Jean-Luc Gala blijft Vlaamse experts ‘paniekzaaiers’ noemen

“Strengere maatregelen zijn nergens voor nodig”, zei Jean-Luc Gala amper twee weken geleden. Het diensthoofd van het Saint-Lucziekenhuis in Brussel en de hoogleraar infectieziekten aan de UCL noemde Marc Van Ranst, Steven Van Gucht en andere Erika Vlieghes onheilsprofeten en paniekzaaiers. Vandaag lijkt de realiteit in zijn gezicht ontploft, maar de prof ziet dat anders. “We reageren overdreven. De toestand is minder erg dan men doet uitschijnen. De horeca sluiten is bullshit.”

200 reacties

 • Gilbert Van den Berghe

  2 jaar geleden
  Aan iedereen die zo hoog oploopt met die Gala...en graag aan de krant ook , die man is  nu  door zijn eigen universiteit én door zijn eigen hospitaal teruggefloten . Zegt dat soms niet genoeg ? Of zijn ALLE mensen van die univ en alle wetenschappers en ALLE dokters van die kliniek onnozelaars die alleen maar overdrijven en paniek zaaien ?  Wanneer komt hier eindelijk eens het verstand terug bij alle ontkenners en non believers , medeplichtig aan de enorme opstoot die er nu is ? 
 • Peter Straetemans

  2 jaar geleden
  Aan de reacties hier zie je al wie zich wel en wie zich niet aan de regels houd. Die man heeft ongelijk. En de ontkenners hier staan te janken als ze zelf corona oplopen en willen dan ook nog snel geholpen worden. De egoïsten.
 • Liese VdVijver

  2 jaar geleden
  Mondmaskers houden ook de gewone griep tegen. Zouden er nu dit jaar meer of minder mensen gestorven zijn door griep?
 • Roger Bosman

  2 jaar geleden
  Heeft deze man zijn diplomas ergens gekocht misschien? Hij legt ook nergens uit wat hij dan voorstelt om te doen. Niets doen en gewoon iedereen thuis laten (sterven)? Dan zijn de hospitalen ook niet overbevolkt natuurlijk maar de frigos bij de begrafenisondernemers dan weer wel. Oppakken en Afvoeren deze professor.
 • Thomas Hamerlijnck

  2 jaar geleden
  De kolonel maakt allicht een punt - maar internationaal en nationaal is de gehele tendens van het gelijk toch anders. Als zijn mening mensen ertoe brengt om minder voorzichtig te zijn, dan is die mening gevaarlijk.