In deze fabriek worden de mondmaskers van het bedrijf van Dirk Van Laer geproduceerd
Volledig scherm
PREMIUM
In deze fabriek worden de mondmaskers van het bedrijf van Dirk Van Laer geproduceerd © RV

"Toen België mondmaskers zocht, kon ik er miljoenen leveren. Maar ik mocht niet”

Hij maakt al meer dan tien jaar jassen, kostuums en broeken in zijn fabrieken in China, maar twee maanden geleden begon de uit Beerse uitgeweken kleermaker Dirk Van Laer (61) ook mondmaskers te produceren. Intussen leverde hij al 8 miljoen stuks. “Ik heb nooit begrepen waarom Maggie De Block zei dat ze niet aan maskers kon geraken: ik kon er op dat moment 2 miljoen FFP1 en 500.000 FFP2 per week leveren”. Minister Philippe De Backer nuanceert: “Wij hebben certificaten en documentatie opgevraagd, maar kregen geen enkel antwoord”.

178 reacties

 • geert stevens

  12 maanden geleden
  De opdruk CE kan wel eens voor een serieuze verwarring zorgen : Europees CE-keurmerk of China Export ; een klein verschil in het logo maar een groot verschil in kwaliteit.
 • Henri Troyat

  12 maanden geleden
  Een CE certificaat is niks waard. Een aantal jaren geleden een reportage gezien waarin een tv-ploeg een net van appelsienen liet certicieren als medisch materiaal. Het werd nog goedgekeurd ook.
 • Joris De Crom

  12 maanden geleden
  Joris De Crom Als je aan de staat wil verkopen is het niet de kwaliteit die telt maar de administratie die in orden moet zijn, Een goed dossier is meer waard dan de kwaliteit. Ja en het is een Vlaamse firma.
 • Herman Kouter

  12 maanden geleden
  Nmbs of Infrabel verkoopt niks in de stations, Phil Smedts. De apparaten behoren aan een privé maatschappij net als de snoep- en drankapparaten.
 • patricia vermeulen

  12 maanden geleden
  Waarom heeft u uw fabrieken niet in Belgie gehouden?U kon werk gegeven hebben aan honderden Belgen ipv uw fabrieken in china te bouwen?
 1. Regering bereikt loonakkoord: premie tot 500 euro netto mogelijk in bedrijven met goede resultaten

  Regering bereikt loonak­koord: premie tot 500 euro netto mogelijk in bedrijven met goede resultaten

  De topministers van de regering De Croo hebben afgelopen nacht een loonakkoord bereikt. In ondernemingen met goede economische resultaten tijdens de coronacrisis kunnen werknemers een eenmalige nettopremie tot 500 euro netto krijgen. Dat heeft minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) bevestigd aan onze redactie. De premie wordt onderhandeld op het niveau van de bedrijven. De regering wil ook de minimumlonen verhogen. Premier Alexander De Croo vindt dat het kernkabinet “een redelijk, evenwichtig en goed akkoord” heeft bereikt. De socialistische vakbond en oppositiepartijen N-VA en PVDA schieten het regeringsvoorstel af.
 1. Met deze 'jetsuit' komt vliegen écht dichtbij
  Play

  Met deze 'jetsuit' komt vliegen écht dichtbij

 2. En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"
  Play

  En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"