BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Toelatingsproef voor dierenartsen moet toevloed indammen: “Met tien studenten één kat opereren, dat gaat niet”

Wie diergeneeskunde wil studeren, moet binnenkort eerst een bindende toelatingsproef overwinnen. De maatregel komt er om de toevloed aan studenten in te dammen. Frank Gasthuys, decaan aan de internationaal vermaarde Gentse faculteit, beschouwt het als een stap vooruit. “De huidige situatie was onhoudbaar.”

 1. Bouchez over behoud van belastingvoordeel voor tweede woning: "Waar moeten mensen hun geld anders opzijzetten?”
  231

  Bouchez over behoud van belasting­voor­deel voor tweede woning: "Waar moeten mensen hun geld anders opzijzet­ten?”

  Premier Alexander De Croo heeft deze week, na ellenlange begrotingsgesprekken, zijn ‘State of the Union’ voorgesteld. De Croo zei taboes te willen doorbreken, maar raakte niet aan het belastingvoordeel voor een tweede of derde woning. Iets waar de MR van voorzitter Georges-Louis Bouchez op hamerde. “Mensen die in België investeren in een tweede of misschien zelfs derde eigendom zijn niet per se rijk”, zei de MR-voorzitter daarover bij de Zevende Dag. “Als mensen geld willen opzijzetten, waar moeten ze dat dan doen?”
 2. Daders overval op scoutskamp veroordeeld: moeten allebei in therapie
  Steendorp/Vrasene

  Daders overval op scoutskamp veroor­deeld: moeten allebei in therapie

  De correctionele rechtbank van Dendermonde veroordeelde maandag de twee jongemannen die de voorbije zomer een gewapende overval pleegden op een scoutskamp in Steendorp. Opmerkelijk: één van de daders, Amar S. (19) werd door familie en vrienden nochtans omschreven als “goedaardig”. “Ik was het noorden kwijt nadat ik vernam dat mijn ex zwanger was”, vertelde hij zelf aan de rechter. Beide daders krijgen bovenop hun celstraf aangepaste psychologische begeleiding.